Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

Turizmus

Álmokat rajzoltak – Tömegeket vonzott a Republic zenekar pápai koncertje

A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál pénteki nyitó nagykoncertjét a Republic együttes adta, melyre sok rajongó és érdeklődő gyűlt össze az Esterházy-kastélynál lévő színpad előtt. A nagy népszerűségnek örvendő zenekar már korábban is járt városunkban, amikor szintén a kastélynál léptek fel. A koncert előtt Boros Csabával, az együttes frontemberével beszélgettünk. 

Több ezer vendég a borpénteki forgatagban

Tegnap estére megtelt fesztiválozókkal a kastélyudvar, a kastély előtti terület, sőt még a Fő tér Nagytemplom mögötti része is. A hatalmas érdeklődés a jó boroknak, ízletes ételeknek, a nagyszerű fellépőknek, no meg a rendkívül jó, nyárias időnek köszönhető talán, a szervezőket mindenesetre elégedettséggel tölthette el a rendezvény sikere.

Bor a cicegéhez és a csülökhöz – kiválasztották a fesztivál borát

Míg a fesztiválozók a rendezvénysátorban és a borosgazdák faházainál kóstolgatták az ízletes szőlőnedűket borcsütörtökön, addig a város képviselő-testületét borbírálatra invitálta a rendezvény gasztronómiai kínálatáért felelős Pápai Platán Nonprofit Kft. Őket és a rendezvény vendégeit, az izraeli Eilatból érkezett polgármestert és munkatársát kérték fel ugyanis, hogy válasszák ki az idén a fesztivál borát.

Cicege, csülök és bor minden mennyiségben - elkezdődött a fesztivál

Ma délután elkezdődött az Esterházy-kastély udvarán a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál. A szervezők az idén is változatos szórakoztató programokról gondoskodtak és ehhez hasonlóan a gasztronómiai kínálat is színes. 17 faházban kínálják a borokat a hazai történelmi borvidékek pincészetei, de a jóféle pálinkák kedvelői sem maradnak hoppon, két faházban kóstolhatják a hagyományos magyar gyümölcspárlatot.

Kulturális és gasztronómiai élvezetek a Borfesztiválon

Szeptember 7-én, jövő szerdán kezdődik az Esterházy-kastély udvarán a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál. A szervezők az idén is változatos szórakoztató programokról gondoskodtak és ehhez hasonlóan a gasztronómiai kínálat is színes lesz. A programokról, étel- és italkínálatról sajtótájékoztatón adtak hírt ma délelőtt a rendezvény helyszínén.

Színessé varázsolták a repülőtér betonját

A pápai katonák és családjaik együtt ünnepelték az alakulat fennállásának tizenötödik évfordulóját július 9-én, szombaton. A jó hangulatú rendezvényen az MH Pápa Bázisrepülőtéren dolgozók közvetlen hozzátartozói vehettek részt, így több százan tölthettek együtt egy kellemes napot a repülőtéren. A gondos szervezők a születésnap megünnepléséhez méltó és a családoknak kellemes kikapcsolódást nyújtó programokkal örvendeztették meg a látogatókat.

Újra forog a tapolcafői malomkerék

Tapolcafőiek odaadó munkájának köszönhetően ismét forog a Forrás Tanösvény mellett található malomkerék, melynek nemrég kitört az egyik féltengelye. A problémát időben észlelték a helyiek, majd meg is javították a többmázsás malomkereket.

Sör és foci a kastélyudvaron

Az idei a második esztendő, hogy a Pápai Játékfesztivál társrendezvényeként Cseh Sörfesztivál várta a belvárosba látogatókat a tanév zárását követő hétvégén. Az Esterházy-kastély udvarán felállított faházakban ezúttal 14 féle kézműves remek közül választhattak a sörkedvelők, a rendezvénysátorban pedig a labdarúgó Európa Bajnokság mérkőzéseit tekinthették meg kivetítőn a látogatók.

Carpathian Race: Az utolsó méterek is tartogattak izgalmat

Idén először kapcsolódott be Pápa városa a Carpathian Couriers Race elnevezésű nemzetközi országúti kerékpárverseny küzdelmeibe. Európa egyik legrangosabb, U23-as többnapos viadala harmadszor látogatott el Magyarországra, az első napon Veszprémben három kilométer hosszú prológ várt a mezőnyre, másnap pedig a Bakony legszebb tájait érintve Veszprém és Pápa között 145 kilométer volt a táv.

Varázslatos kristályvilág az Esterházy-kastélyban

Áprilistól újabb szemet gyönyörködtető kiállítás várja a látogatókat az Esterházy-kastélyban, a főúri család egykori otthonából kialakított látogatóközpont második időszaki kiállításán az Ajka Kristály Üvegipari Kft. pompázatos termékeit tekinthetik meg a vendégek. A tárlat egyrészt ízelítőt ad a nagymúltú cég régebbi termékpalettájából, másrészt azokat az egyedi tervezésű, a legnagyobb világmárkák kínálatában megtalálható műalkotásait mutatja be, melyekkel a hazai közönség nem találkozhat az üzletekben.

Oldalak