Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

Gazdaság

Köszönet a város legnagyobb adófizetőinek

Ünnepélyes keretek között mondott köszönetet az önkormányzat pénteken a város legnagyobb adófizető és foglalkoztató vállalkozásainak munkájukért és adóforintjaikért. A vállalkozók hagyományos év eleji fogadására, melyet a városháza üléstermében tartottak, azoknak a gazdasági társaságoknak a vezetőit hívták fehér abrosz melletti beszélgetésre és közös ebédre, melyek a múlt évben a legnagyobb mértékben járultak hozzá adóbefizetéseikkel és támogatásukkal a városi büdzsé bevételeihez és a beruházások megvalósulásához.

Pályakezdők foglalkoztatását elősegítő munkaerő-piaci program

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, valamint a Budapest Fővárosi és Megyei Kormányhivatalok Munkaügyi Központjainak együttműködésével „Első munkahely garancia” néven központi munkaerő-piaci programot indított a pályakezdő fiatal álláskeresők munkaerő-piaci helyzetének előmozdítása, javítása érdekében.

Jó kezekbe került a húsgyár – Felvázolta terveit az új cégvezetés

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a nyilvánosság előtt a pápai húsgyár új vezetése szerdán a nagy múltú üzemben. Frank Liu, az újjáalakult Pápai Hús Kft.-t tulajdonló, hongkongi székhelyű Famous Yield Enterprises társtulajdonosa részletesen beszélt a nagyszabású fejlesztési terveikről is.

Fórum a TOP-os pályázatokról

Négy városban rendezi meg fejlesztési tájékoztató fórumát a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Széchenyi Programiroda. Ezen helyszínek egyike volt hétfőn Pápa városa, ahol a Városházára várták a járás településeinek vezetőit, EU-s projektekkel foglalkozó munkatársait.

Gazdasági vezetők találkoztak

A márciusi összejövetelt követően ezúttal a Városházán tartották a Pápai Gazdasági Vezetők Fórumát. A rendezvényen elsőként Wiek Noldus, a NATO Légi Szállítást Kezelő Programiroda vezetője ismertette a legutóbbi találkozón elvégzett SWOT analízis eredményeit, vázolva Pápa és környéke erősségeit, hátrányait és a környékben rejlő lehetőségeket.

Áldozó Tamás: Bízom abban, hogy sikerrel lezárul a Pápai Hús felszámolási eljárása

Elfogadta a felszámoló az egyik ajánlatot – adta hírül a MTI tegnap a Pápai Hús cégcsoport felszámolását végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. által eljuttatott közlemény alapján. A közlemény szerint két pályázat érkezett a cégcsoport vagyonának értékesítésére meghirdetett eljárásra, melyből az egyik érvényes volt és melyet el is fogadott a felszámoló.

Virágos körforgalom készül a Csókán

A tervek szerint jövő tavasszal rendezett növényzet borítja majd a Csóka körforgalmát. Az előkészítő munkálatokat már most megkezdte a Városgondnokság, melynek első lépéseként a 35 méter átmérőjű körforgalom közepén lévő mélyedést töltötték fel földdel.

Folytatódik a Szent István úti építkezés

Ma reggeltől újra látványos építkezés zajlik a Szent István úti áteresznél. A munkálatok folytatását az tette lehetővé, hogy megérkezett a jogerős építési engedély a hídépítésre – közölte Áldozó Tamás polgármester a helyszínen.

130 éves a Pápa és Térsége Ipartestület

Idén 130 éves a Pápa és Térsége Ipartestület. Ez alkalomból jubileumi iparos napra invitálták szombaton az érdeklődőket a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájába.
Az ünnepély a Himnusz hangjaival kezdődött, majd egyperces néma felállással adóztak a Pápa és Térsége Ipartestület elhunyt tagjai emlékének. Rittenbacher Patrik szavalt Márai Sándor: Füves könyvéből részletet, majd Ipsicsné Nagy Erzsébet és Ipsics Péter tánckoreográfiáját láthatta a közönség a NOX együttes Tűztánc című dalára.

Új aszfaltszőnyeg a Szövetkezet utcán

Néhány apró utómunkát leszámítva elkészült az ivóvízvezeték cserével érintett utcák teljes szélességben történő aszfaltozása a Szövetkezet utcában és környékén. A munkálatok közel egy évvel ezelőtt zajlottak, ezt követte a mostanáig tartó konszolidációs időszak, ami után nagy biztonsággal, lehetett helyreállítani az érintett utcák útburkolatait.

Oldalak