Jelenlegi hely

Gazdaság

Sikerrel és nyereséggel zárult a Pápai Agrárexpó

Összesen 100 vállalkozás, intézmény és szervezet – köztük 68 kiállító és további 32 egyéb szolgáltatást, terméket értékesítő kereskedő – jelent meg a XVIII. Pápai Agrárexpón, mely meghozta azt a sikert, amelyre a szervezők számítottak. Áldozó Tamás sajtótájékoztatón értékelte a rendezvényt.

Huszonegy főzőcsapat, kiváló ételek a Veszprém Megyei Vadászkamara vadásznapján

A megye vadásztársaságainak huszonegy főzőcsapata varázsolta el ma délben ízletes finomságokkal az érdeklődőket az Agrárexpón. A regionális mezőgazdasági szakkiállítás és vásár programsorozatának hagyományos eleme, hogy vasárnap a vadászok ragadnak fakanalat és mutatják meg, hogy nemcsak a vad elejtésében, de elkészítésében is jártasak. A megyei vadásznap immár 17. alkalommal része az expónak, és éppúgy, ahogy az előző években, idén is remek hangulatban különleges ételek felvonultatásával zajlott.

Agrárgép-show az expón

Traktordübörgés töltötte be a rendezvénysátor melletti területet szombaton délután a 18. Pápai Agrárexpón. A szép számú közönségnek önjáró gépeket, munkagépeket, köztük igazi traktormonstrumokat mutattak be mozgás közben a Győri Agroker Zrt., az Agromaster Kft., a Valkon Kft., valamint a Constar Kft. jóvoltából.

 

Sonka, fafaragvány, vadászpuska – Változatos kínálat az Agrárexpón

A Pápai Agrárexpo idén sem szűkölködik a látnivalóban, a kóstolnivalóban és a különféle érdekes bemutatókban, a kiállítóstandok között sétálgatva sokáig el lehet időzni a változatos, minőségi kínálaton. Legalább egyszer mindenképpen érdemes szemügyre venni a színes felhozatalt, amiből az alábbiakban – szigorúan a teljesség igénye nélkül – bemutatunk néhányat.

Összefogást sürgetnek a mezőgazdasági termelők között

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei SzervezeténekTermelői együttműködés lehetőségei az értékesítésben című szakmai konferenciájával vette kezdetét a 18. Pápai Agrárexpo ma délelőtt. A Városháza nagytermében tartott rendezvényen dr. Radovits Tibor, az agrárkamara megyei elnöke köszöntötte az egybegyűlteket a szervezők nevében, majd három előadás következett, melyek kormányzati, érdekképviseleti, illetve gyakorlati oldalról járták körbe a konferencia témáját.

Inkubátorház épül az ipari parkban

Egy gazdasági társaság beruházásában inkubátorház készül a Pápai Ipari Parkban. A már több ilyen funkciójú irodaházat működtető Kiss Universal Kft. mintegy 800 millió forintos beruházással, európai uniós támogatással, két ütemben valósítja meg a fejlesztést, melynek célja, hogy a kezdő- és kisvállalkozások számára nyújtson költségtakarékos iroda és üzem területet.

Javult a foglalkoztatottság, nőtt a munkaerő-kereslet - Állásbörze 2014.

31 munkáltató közel 400 állásajánlatáról érdeklődhettek mindazok, akik ellátogattak a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Pápai Járási Hivatal munkaügyi kirendeltsége közös rendezvényére. Az állásbörzét minden évben megszervezik megyeszerte, az elsőt Balatonfüreden tartották, s most Pápa is sorra került. A programra több százan látogattak el, hiszen egy állásbörze jó alkalom a munkát kínáló vállalkozás képviselőjével történő személyes találkozásra és az adott munkakörre vonatkozó pontos információk begyűjtésére.

Újabb díjakat hozott el a Pápai Hús

Március végén az V. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrán népszerűsítette és mérette meg hagyományos termékeit a Pápai Hús 1913 Kft. A nívós szakmai versenyen a pápai húsipari vállalat elhozta a „Sonkakirály” címet, valamint a darabolt sonka kategóriában az első helyezésért járó elismerést.

Tapolcafői ásványvíz palackban

Ásványvíz palackozó üzemet épített európai uniós és hazai támogatással Bótakő Kft. Tapolcafőn. A helyi vállalkozás évekkel ezelőtt létesített fúrt kutat öntözési célokra, a vízvizsgálatok azonban azt mutatták ki, hogy kiváló minőségű, nátriumszegény diétára alkalmas vizet nyernek ki a kútból.

 

Böjtelő előkészületek

Minden készen áll már a holnapi I. Pápai Böjtelő rendezvényére. A Hagyományos disznótorok és disznótoros ételek hangulatát felidézni kívánó rendezvénynek a fedett piac területe ad otthont, a ma délelőtti vásár után a Városgondnokság munkatársai a területet felmosták, a böllérek munkaasztalainak és az étkezésnek helyet adó pultokat letakarították, két faházat is telepítettek az italárusításhoz és a kóstolójegy vásárláshoz, és felépítették a parkolóban a szórakoztató műsoroknak helyszínt biztosító színpadot is.

Oldalak