Jelenlegi hely

Sport

Mátyus János: Akaratos, küzdeni tudó, harcos csapat lesz

Ahogy arról csütörök délután hírt adtunk, Bíró Péter tulajdonos Mátyus Jánost nevezte ki a Lombard Pápa vezetőedzőjének. A fiatal tréner a Nemzeti Sportnak elmondta, győztes típusú futballistákat keres csapatába, míg a pápai szerepvállalásáról elárulta, hogy az számára nem pénzkérdés volt, hanem egy olyan lehetőség, ami nem mindig adódik egy fiatal magyar edző számára, aki NB III-as klubtól köszönt el.

Továbbra is sok a kérdőjel a Lombard helyzetével kapcsolatban

Ahogy arról hírt adtunk, április 7-én a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást. Kedd este a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást és iratokat foglaltak le - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Csóka legyőzte Dunaszerdahelyet

Második játéknapjához érkezett a héten a városunkban zajló Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság. A körmérkőzéses tornán délelőtt két találkozót rendeztek, elsőként a kedden 12 gólos fiaskót szenvedő Révkomárom, a versenyen kívül induló Szovátával meccselt, akik 3-1-re maradtak alul a sportgimnáziummal szemben.

Tulajdonosa és több tízmilliós tartozása miatt nem kapott licencet a Lombard

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Kecskemét, a Lombard Pápa és a Pécs sem hozta nyilvánosságra, miért is nem kapott első-és másodfokon licencet az NBI-es illetve NB II-es szezonra. A Napi Gazdaság azt írja, érthető a klubok titkolózása, de egyúttal sikertelen is, hiszen némely információk nyilvánosságra kerültek. A Lombard Pápa esetében gyorsan rövidre lehetne zárni a történetet.

Csóka utazik az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság döntőjére

Véget ért a XI. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság pápai elődöntője, melyen Dunaszerdahely, Révkomárom, Csóka és Szováta mérte össze tudását. A torna során hat találkozón 38 találat született, a végső győztes pedig veretlenül Csóka lett, akik a nagy esélyes Dunaszerdahelyet is magabiztosan győzték le.

Jó tanuló, jó sportoló díjátadó

Az önkormányzat ebben az esztendőben is díjazta az országos versenyeken kiemelkedő eredményeket elért sportolókat, tanulókat és felkészítőiket. 2012-ben is sokan nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, így közel 200-an részesültek díjazásban. 

Már kaphatóak a jegyek az U19-es EB-re

Július 19-én, az osztrákok elleni mérkőzéssel kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar U19-es válogatott - írja az mlsz.hu. A mieink a Szusza Ferenc Stadionban kezdik a viadalt, három nappal később a felcsúti Pancho Arénában a portugálok ellen, majd július 25-én szintén a Szusza Ferenc Stadionban Izrael ellen mérkőznek meg.

Megyei judo keretedzés a küzdősport centrumban

A Veszprém megyei judo egységesítése, a versenyekre való megfelelő szintű felkészülés és más judo klubok versenyzőivel való küzdelem volt a célja a pápai küzdősport centrumban rendezett megyei judo keretedzésnek, melyen közel 60-an vettek részt. Az edzéssorozat a tavalyi évben indult el, a sportágfejlesztés keretében havonta egyszer más-más helyszínen Veszprémben, Zircen vagy Pápán a Veszprém megyei szakosztályok diák, serdülő, ifjúsági és junior szintű versenyzői találkoztak a dojo-ban.

Négy hét alatt öt versenyen szerepeltek a PSE atlétái

Június 15-én öt viadalból álló versenysorozatnak vágott neki a Pápai SE atlétika szakosztálya. A sort a dr. Schulek Ágoston tiszteletére rendezett Budapest Open nyitotta, ahol kalapácsvetésben Nagy Gergely 65,85 méteres teljesítményével egy erős mezőnyben a negyedik helyet szerezte meg, ami 2014-ben a második legjobb eredménye.

Dunaszerdahelyen jártak a PELC-es labdarúgók

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club november végén látta vendégül a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub két korosztályos csapatát és a klub vezetőit. A sportbaráti kapcsolatok megerősítését akkor két edzőmérkőzés szolgálta, U-17-es csapatunk Pápán 3-0 arányban alulmaradt a vendégekkel szemben, az U-19-es játékosokból álló gárdánk viszont 2-1-re nyerni tudott. A pápai klub hivatalos honlapja arról számolt be, hogy Hegedüs László a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub utánpótlás vezetője és Juraj Tamási főszponzor meghívására február elején a pápai egyesület viszonozta a felvidékiek látogatását.

Munkába állt a PELC új szakmai igazgatója

Ahogy arról az elmúlt héten beszámoltunk, Nagy Mihály után a Pápai Egyesített Labdarúgó Club vezetősége Lengyel Ferencet nevezte ki a klub szakmai igazgatójának. A korábbi NB I-es labdarúgó számára nem ismeretlen az edzői szakma, hiszen visszavonulását követően Pakson NB III-as és NB II-es bajnokságot is nyert, pápai szerepvállalását megelőzően pedig az atomvárosiaknál szintén utánpótlás edzői feladatokat látott el, az U-18-as alakulatot dirigálta.

Torna: Hernádi Tamásra emlékeztek

Hernádi Tamás évtizedeken keresztül tevékenykedett Veszprém megye és Pápa város sportjáért. 1978 és 2008 között a város általános sportjának irányítója volt, mint sportfelügyelő és sportszervező, személyéhez fűződik a Pápa és Környéke Sportigazgatási és Sportszervezési Társulás kezdeményezése és létrehozása. 2008-ban nyugdíjba vonulását követően is aktív szerepet vállalt különböző sportesemények szervezésében és lebonyolításában, 2008-ban Pro Publico kitüntetésben részesült, 2010-ben pedig a Tüskés Endre díjjal jutalmazták. 2012. október 2-án 65 éves korában hunyt el. 

Kedden Pápán is megkezdődik az U19-es Európa-bajnokság

Július 22-én kedden újabb négy mérkőzéssel folytatódik az U19-es Európa-bajnokság. Az első párosításokat az elmúlt hétvégén rendezték, mint ismert, az A csoportban a magyar válogatott 3-1-es vereséggel kezdte a tornát, a mieinket legyőző Ausztria mellett Portugália is magabiztosan nyert, Felcsúton 3-0-ra diadalmaskodott Izrael ellen.

Pályázati felhívás pápai sportegyesületek számára

Pápa Város Önkormányzata pályázatot hirdet pápai székhelyű sportegyesületek működésének támogatására. A pályázat célja: pápai székhelyű sportegyesületek számára vissza nem térítendő támogatás biztosítása. A pályázat keretösszege: 35 millió forint.

Augusztusban ismét Pápán dübörög a Hungarian Baja

Az FIA Világtanács Dubrovnikban tartott ülésén végleges döntés született a 2014. évi világbajnoki futamokról, valamint a Terep-rally Világkupa sorozat versenynaptáráról. Az egyeztetésekből kiderült, hogy 2014. augusztus 14-17. között Magyarország, ezen belül is Pápa ad otthont a hetedik fordulónak.

Kitünteti a város Szűcs Lajost

Minden esztendőben jeles esemény Pápa közéletében, amikor átadásra kerülnek a település által adományozott rangos városi elismerések. Idén ez fokozottan is igaz, hiszen Pápa városa 2014-ben ünnepli alapításának 800 éves évfordulóját. A Lombard Pápa számára nagy öröm, hogy ebben az esztendőben Pápa Város Díszoklevelének kitüntetettjei között köszöntheti a Lombard Pápa csapatkapitányát, Szűcs Lajost is, akinek a városi és az országos sportéletben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért ítélték oda az egyik legmagasabb helyi kitüntetést, amelyet nemzeti ünnepünkön, március 15-én vehet majd át – adta hírül a lombardfcpapa.hu.

A Perutz Stadionban is szükséges lesz a szurkolói kártya

A Magyar Labdarúgó-szövetség arról tájékoztatta az NB I-es csapatokat, hogy szeptember 15-e után kötelező lesz bevezetniük stadionjukban a szurkolói kártyás beléptetést. A szövetség még júniusban hozott döntést erről, ám az új szezon kezdetével csúszott a határidő, így a klubok egészen a nyolcadik fordulóig haladékot kaptak a bevezetéssel.

A XIX. Télutó Kupa sorsolása

A Pápai Polgármesteri Hivatal és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ február 23-án vasárnap immár 19. alkalommal rendezi meg a Városi Sportcsarnokban a városban működő közszolgálati szférában dolgozók számára a Télutó Kupa teremlabdarúgó tornát.

MLSZ elismerés ifj. Koncz Sándornak

Október 4-én az OTP Bank Bozsik Intézményi program tanévindító fesztiválját Telkiben rendezték. A 600 gyerek részvételével megtartott egész napos rendezvény fontos eseménye volt, amikor a megyei igazgatók ajánlásai alapján az OTP Bank Bozsik-programban résztvevő legjobb edzők, csoportvezetők, körzeti szervezők kiemelkedő munkavégzésükért elismerésben részesültek.

Oldalak