Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

játékfesztivál

Új funkcióval gazdagodik a Fő tér

Játszótérrel bővül a Játékfesztiválra a Fő tér. A 3-12 éves gyermekek számára készülő játékteret a tér nyugati oldalán a vízenjáró szökőkút és a Korvin utca vonala között alakítják ki a nagy fák alatt, hiszen így a kicsik a nyári forróságban is árnyékban játszhatnak, szüleiknek pedig a már kialakított pihenőpadok szolgálnak kényelmes helyül.

"Ma éjjel a semmi sem olyan, mint amikor olyan, amilyen" - az ördög magyarhangja a Fő téri színpadon

Álmatlan dal, Halleluja, Az Otthontalanság otthona, Fm 66.6, Don Quijote ébredése, Autó egy szerpentinen, Ajjajjaj.. - a rajongók együtt fújták a jól ismert dalokat a Quimby együttes fellépésén. A zenekarnak a 23. Pápai Játékfesztivál zárókoncertjén tapsolhattak a Fő térre látogatók. A fesztivál fő helyszínén hullámzó tömeg fogadta az alternatív rockzenekart. Az együttes 22 év lenyomatát közvetítette pápai közönségének: frissebb, jól ismert és egészen korai dalokat is játszottak a színpadon.

Swing and roll show a Várkertben

A Szeptim Kulturális Egyesület 2000-ben alakult zeneszerető pápai fiatalokból. Néhány év kihagyása után tavaly aztán ismét összeállt a csoport Les Taylor and The Swing Sisters néven, három hölgy és egy férfi kíséretében, s készítettek egy új, 40-es, 50-es és 60-as évek leghíresebb, örökzöld slágereiből álló repertoárt, mellyel bálokon, esküvőkön, fesztiválokon, falunapokon és egyéb rendezvényeken vállalnak fellépéseket. 

Élő, hangszeres zenét a világnak! – Pápán is letette névjegyét az Ocho Macho

Egy kis reggae, egy csipetnyi ska és punk-rock, de legfőképpen az ellenállhatatlan latin, karibi, illetve dél-amerikai hangzásvilág uralja az Ocho Macho zenekar sajátos muzsikáját. A nyolcfős banda a megszokott zeneszerszámok (basszusgitár, dob) mellett trombitával, billentyűs-, valamint ütőhangszerekkel fűszerezi fülbemászó dallamokat felvonultató zenéjét, mely népes rajongótáborral büszkélkedhet itthon és Európa több országában is. Habár a fősodrású médiában keveset hallunk a szombathelyi zenekarról, az Ocho Macho mára Magyarország egyik legmeghatározóbb koncertzenekarává nőtte ki magát.

Erős emberek versenye

A Játékfesztivál programjában hosszú évek óta helyet kap az erős emberek versenye. Idén sem volt ez másképp, a Piactéri parkolóban hat sportoló öt versenyszámban mérte össze erejét. Az erős embereknek nemcsak a több száz kilós súlyokkal, hanem a szinte elviselhetetlen meleggel is meg kellett küzdeni. Kamionhúzás, lengősúly cipelés, autótartás, kőgolyó emelés valamint rönknyomás szerepelt a teljesítendő feladatok között. 

Élettér – ahol a legfontosabb elkezdődik!

Aki szeretett volna egy csokiért rajzolni, festeni, próbára tenni tudását egy érdekes totóval, vagy ha egyszerűen csak „egy lelki fröccsre” vágyott, vagy csak szeretett volna beszélgetni annak mindenképpen meg kellett látogatnia a történelmi egyházak képviselőit a Fő téren.  Szakács Gergely lelkipásztor elmondta, több mint tíz évvel ezelőtt volt a Játékfesztivál keretein belül a templomsátor, ahol a történelmi egyházak mutatkoztak be saját programjaikkal. Ezért gondolták, hogy az idén ismét megszervezik ezt az akkor jól bevált programelemet. 

Folklór programok a Fellner udvarban

Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg idén a 23. Játékfesztivál keretein belül a Folklór udvar nevű programot a Fellner udvarban. A programon a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptáncosai, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vadvirág Néptáncegyüttes és az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Sindő népzenekara lépett fel.

Sok volt az érdeklő a kézművesek utcáján

A 23. Játékfesztivál keretein belül három napon keresztül a Fő téri Plébánia soron várja az érdeklődőket a program egyik elmaradhatatlan eleme, a kézművesek utcája. A kiállítók között a Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagjai mellett győri, mezőkövesdi és erdélyi népművészek is helyet kaptak. A kézművesek utcájában tehát kerámiaformázó, tojáskarcoló, kürtöskalácsos, gyöngy- és ásványékszer készítő, szalmafonó, népi bútorfestő, bőrműves, macikészítő, mézeskalácsos, kéziszövő és gyógynövényes szappan készítő is kiállította és árulta portékáit. 

Pedálos Moszkvics verseny

Pedálos Moszkvics versenyt rendeztek 2-6 éves gyermekeknek a Fő téren, melyen a piciknek régi Moszkvics és Lada autókkal kellett végigmenniük az erre kialakított pályán. Az I. pedálos Moszkvics verseny remek alkalom volt arra, hogy a kicsik közelebbről is megismerkedhessenek a korábbi évtizedek egyik kedvenc játékával, sokan is pattantak a járművekbe, fiúk és lányok egyaránt. A kocsik Takács János gyűjteményéből származnak, aki lelkesen gyűjti a retro dolgokat, jelenleg 30-nál is több járművel rendelkezik.

A ritmus ünnepe a Fő téren

Tegnap estére ismét zsúfolásig megtelt a Fő tér, az esti fellépésre várva. A délutáni programok már több száz embert csalogattak a városközpontba, kora este a schwetzingeni, pápai és várpalotai fúvószenekarok alapozták meg a hangulatot, majd Pápa Város Fúvószenekarának Blues Brothers Show-ja fokozta. 

Oldalak

Feliratkozás játékfesztivál csatornájára