Jelenlegi hely

dr. Áldozó Tamás

Nélkülük más lett a világ - a holokauszt pápai áldozataira emlékeztek

A holokauszt pápai áldozataira emlékeztek ma délelőtt a Zsinagógában. A Pápa és Környéke Zsidó Hagyományőrző Egyesület által szervezett emlékünnepségen Szerdócz Ervin rabbi tartott mártír istentiszteletet, hangsúlyozva, azoktól, akikre ma emlékezünk, elvettek mindent.

Nyolc évtizedes a Tókerti Óvoda

A Tókerti Óvoda 80 éves évfordulójáról jubileumi rendezvénysorozattal emlékeztek meg. Tegnap bemutatták a Tókerti Óvoda története alapítástól napjainkig 1936-2016-ig című óvodatörténeti könyvet, ami pápai vonatkozásában történelmi jelentőségű, hiszen eddig még nem jelent meg önálló óvodatörténeti feldolgozás a város egyetlen óvodájában sem. A tegnapi nap az intézmény ünnepe volt. A délelőttöt a gyermekek zenés interaktív műsor keretében vidámsággal töltötték.

A pedagógusokat köszöntötte a város és a KLIK

Bár az önkormányzat évek óta nem fenntartója és működtetője a városban működő iskoláknak, a városvezetés mindig magáénak érzi az oktatási intézményeket, így Pápa Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerülete idén is közösen szervezte meg a városi pedagógusnapi ünnepséget.

Közgyűlést tartott a Pápai Atlétikai Club

A Pápai SE körül kialakult botrányt követően előbb a sakkozók, majd az atléták is jelezték, új egyesületben képzelik el a folytatást. Ennek eredményeképp 2015 januárjában hivatalosan is megalakult a Szabadgyalog Sakk Egyesület, májusban pedig megtörtént a törvényszéki bejegyzés, így a 2015/2016-os versenyidényben már ezen a néven szerepeltek a megyei pontvadászatban a csapatok.

Átadták a reptér készülő hangárkomplexumának irodaépületét

Lezárult a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) Program számára készülő új hangárkomplexum építési munkálatainak második üteme az MH Pápa Bázisrepülőtéren. Elkészült a SAC hangárkomplexumához tartozó irodaépület, a raktár és a karbantartócsarnok, továbbá a központi közműellátó épület. Ennek köszönhetően a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) személyi állományának tagjai, a NATO Légiszállítást Kezelő Program Iroda (NAMPO), valamint a Boeing cég munkatársai új irodákba és létesítményekbe költöznek májusban, illetve júniusban.

Példája a kitartásnak és a hűségnek - Kövy Zsoltra emlékeztek

90 éve, 1926-ban született Kövy Zsolt református lelkész, aki a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója, a Pápai Református Kollégium főigazgatója, Pápa város alpolgármestere volt. Az évforduló kapcsán egy személyes visszaemlékezésekből szőtt rendezvényen tisztelegtek emléke előtt a Pápai Református Gyűjteményekben.

Carpathian Race: Az utolsó méterek is tartogattak izgalmat

Idén először kapcsolódott be Pápa városa a Carpathian Couriers Race elnevezésű nemzetközi országúti kerékpárverseny küzdelmeibe. Európa egyik legrangosabb, U23-as többnapos viadala harmadszor látogatott el Magyarországra, az első napon Veszprémben három kilométer hosszú prológ várt a mezőnyre, másnap pedig a Bakony legszebb tájait érintve Veszprém és Pápa között 145 kilométer volt a táv.

Folytatódik a járdaépítés

Múlt évben indult meg városszerte a járdafelújítás az Eszterházy Ferenc Terv keretében, hétfőn pedig újabb járdaszakasz megújításába kezdenek bele a kivitelezők. Az idei első utca a Nagyváradi, melynek mindkét oldalán új gyalogosfelületet alakítanak ki.

"Járj nyitott szemmel és szívvel a világban!" - Városi ballagás 2016.

A reggeli órákban 562 pápai diák számára szólalt meg az utolsó osztályfőnöki órát jelző csengő. Könnyek és mosolyok, ölelések és szép szavak, emlékek és tervek - sok minden belefér a mai napba, hisz a ballagás mindezekről szól. A végzősökről, akik számára lezárulnak a pápai diákévek, hogy valami új és más kezdődhessen.

"Áldott leszel a városban..." - A Kluge családra emlékeztek

A pápai Kluge kékfestő műhely alapítására emlékeztek a Kékfestő Múzeum festőkertjében. A Gróf Esterházy Károly Múzeum annak kapcsán szervezte a megemlékezést, hogy 230 éve, 1786-ban említi először hivatalos irat pápai polgárként Carl Friedrich Kluge-t. Az évforduló adta az apropóját annak is, hogy a Kluge család restaurált síremlékét felállítsák a múzeum kertjében.

Oldalak

Feliratkozás dr. Áldozó Tamás csatornájára