Városrészi fejlesztési részprogramok

Ebösszeírás

TISZTELT PÁPAI EBTULAJDONOSOK!
 
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.
A törvény 42/B. § (3) bekezdése alapján a települési önkormányzat az ebösszeírás alapján helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
 
A törvényben foglalt kötelezettség teljesítése érdekében az önkormányzat 2015. évben ebösszeírást végez Pápa város közigazgatási területén. Az összeírás önbevallásos módszerrel történik. A bevalláshoz szükséges nyomtatvány beszerezhető a Pápai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, a magán-állatorvosi rendelőkben, a településrészi művelődési házban továbbá letölthető a www.papa.hu honlapról.

Elindult az InternetKon, az internettel kapcsolatban kezdeményezett nemzeti konzultáció!

Az InternetKon célja, hogy teret adjunk a jövő magyar internetéről szóló párbeszédnek, és hívunk is mindenkit a nyilvánosság előtt zajló társalgásra.

Sport egyesületek pályázati felhívás 2015

Pápa Város Önkormányzata pályázatot hirdet pápai székhelyű sportegyesületek működésének támogatására.  

Lakótelep fejlesztési ötletek a Vajdán

-Érdekel a lakótelep sorsa, szeretnék hozzájárulni a fejlesztésekhez és a problémák megoldásához – mondta Vizi József a Vajda Péter lakótelepen megtartott városfejlesztési lakossági fórum után. A városrész óvodájában tartott beszélgetésen dr. Áldozó Tamás polgármesternek, a településrész önkormányzati képviselőjének mondhatták el ötleteiket és javaslataikat a vajdaiak.

Alsóvárosi fejlesztésekről beszélgettek

Három önkormányzati képviselő várta az Alsóvárosban élők fejlesztési ötleteit és városüzemeltetéssel kapcsolatos észrevételeit a soron következő lakossági konzultáción. A városrészi fejlesztési részprogramok tervezése szempontjából Alsóvárosnak tekinthető a Celli út és a Teleki utca közé eső családi házas terület, az Erkel utca és a Veszprémi út vonalától a 83-as számú főút felé, ezen a területen pedig dr. Vörös Ibolya, Máté István és Bocskay László tevékenykedik képviselőként. Így dr. Áldozó Tamás polgármester mellett ők kérték a lakossági véleményeket.

"A túlélők gyásza, az egész város gyásza" - A holokauszt áldozataira emlékeztek

A Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából és egyben az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadításának évfordulóján 2011 óta szervez megemlékezést Pápa Város Önkormányzata a zsinagógában. A monumentális épület falai között mécsesek, kórusdalok és visszaemlékezések segítették az emlékezést.

Legnagyobb adófizetőit köszöntötte a város

Fehér abrosz melletti beszélgetésre invitálta a város legnagyobb adófizető vállalkozásainak vezetőit az önkormányzat. A Városháza üléstermében tartott hagyományos új évi vállalkozói fogadásra közel száz gazdasági társaság vezetője kapott meghívást, közülük a hat legnagyobb cég elismerésben is részesült.

Helyi javaslatok Tapolcafő fejlesztésére

A részönkormányzat szerda esti alakuló ülése után tartották meg Tapolcafőn azt a lakossági konzultációt, melynek javaslatait a város szeretné beilleszteni a településrész fejlesztési részprogramjába. Mint a többi városrészen, itt is a következő esztendők fejlesztéseinek tervezési és végrehajtási mechanizmusáról esett szó először, ezt Áldozó Tamás polgármester ismertette a falubeliekkel, majd a helyiek javaslatait várták a szükséges beruházásokkal kapcsolatban.

Javaslatok Felsőváros fejlesztésére

Ezekben a hetekben valamennyi településrészen megtartják az első városrészi konzultációt, melyen a lakosság véleményét várják a városrész fejlesztésével kapcsolatban. A települést tervezési szempontból tizenkét összetartozó részre osztották, a beruházási javaslatokat a városrész önkormányzati képviselője és a városvezető fogadja a beszélgetéseken, melyeken a Városháza műszaki szakembere és a Városgondnokság munkatársa is részt vesz.

Belvárosi vélemények a városrész fejlesztéséről

A belváros bejárásán feljegyzett feladatok és a lakók javaslatai többségében megegyeznek – összegezte a hétfő este tartott lakossági konzultáció eredményét dr. Vörös Ibolya önkormányzati képviselő. A Városházán tartott tegnapi beszélgetésen zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Városháza ülésterme, ahová a belvárosban élőket hívták városrész fejlesztési ötleteik elmondására.

Oldalak

Feliratkozás Pápa Város Honlapja RSS csatornájára