Városrészi fejlesztési részprogramok

Ebösszeírás

TISZTELT PÁPAI EBTULAJDONOSOK!
 
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.
A törvény 42/B. § (3) bekezdése alapján a települési önkormányzat az ebösszeírás alapján helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
 
A törvényben foglalt kötelezettség teljesítése érdekében az önkormányzat 2015. évben ebösszeírást végez Pápa város közigazgatási területén. Az összeírás önbevallásos módszerrel történik. A bevalláshoz szükséges nyomtatvány beszerezhető a Pápai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, a magán-állatorvosi rendelőkben, a településrészi művelődési házban továbbá letölthető a www.papa.hu honlapról.

A magyar-amerikai katonai együttműködés kiváló példája – Hadgyakorlat a bázisreptéren

Fiktív forgatókönyv alapján úgynevezett légideszant műveletből, valamint éleslövészettel egybekötött harcászati szintű mozzanatokból álló közös gyakorlaton vesznek részt amerikai és magyar katonák február 22. és március 3. között. A Warlord’s Rock 2015 elnevezésű program csütörtöki, pápai eseményeit megtekintette többek között Hende Csaba honvédelmi miniszter, Ben Hodges altábornagy, az amerikai haderő európai parancsnokságának parancsnoka, Benkő Tibor vezérezredes, valamint Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

Pápai Rendőrkapitányság: célunk a közbiztonság erősítése

Kiemelt célunk volt a 2014. évi országgyűlési képviselők, az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, illetve a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásával kapcsolatos biztonságos környezet szavatolása, a választások zavartalan lebonyolításának elősegítése – kezdte évértékelő beszámolóját Szappan Csaba pápai randőrkapitány  a Pápai Rendőrkapitányság mai állománygyűlésén.

Felhívás általános iskolai beíratásra

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pápai Tankerülete fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra vonatkozó hirdetmények az alábbiakban olvashatóak

Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola

Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Tarczy Lajos Általános Iskola

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány Tájékoztatója

Az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány 2011. évtől jogosult a személyi jövedelem adó 1%-ának fogadására.

A Kuratórium kéri, hogy aki egyetért az Alapítvány céljaival, támogassa adója 1%-ával az Alapítványt.

Az Alapítvány számlaszáma:

OTP Bank NyRt. Pápai Fiókjánál vezetett

11748045-20055002

Az Alapítvány adószáma:

19383626-1-39

Új tervek a régi dohánygyár épületével - Ülésezett a képviselő-testület

A mai képviselő-testületi ülés helyszíni bejárással kezdődött nyolc órától, a Béke téri volt Állami Dohánygyár épületét tekintették meg az önkormányzati képviselők és a város vezetősége. A Haas+Sohn Fűtőkészülékgyártó és Kereskedő Kft. tulajdonában lévő épületegyüttest a cég eladásra hirdette meg, mivel új helyre költöztek. A testületi ülésen a képviselők elhalasztották az adás-vételt, a környezetvédelmi hatóság vizsgálati eredményeit várják meg, amely dr. Áldozó Tamás polgármester tájékoztatása szerint remélhetőleg nem lesz akadálya a tulajdonátruházásnak.

Sulyok Dezső szellemi öröksége győzött a kommunizmus felett

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján, február 25-én, késődélután 18 órára Pápa Város Önkormányzata megemlékezésre várta az érdeklődőket Sulyok Dezső, a város egykori országgyűlési képviselője, polgármestere szobrához.

Városi turisztikai honlap készül

Az Esterházy-kastély felújítását célzó projekt keretében olyan turisztikai honlap készül, mely a kastély attrakcióin kívül a város más idegenforgalmi látnivalóit is bemutatja az érdeklődők számára. A weboldal az egykori főúri épület mellett a Várkertfürdőt, a Kékfestő Múzeumot, a Református Gyűjteményeket és a zsinagógát ajánlja a világhálón tájékozódóknak.

Pápai Böjtelő – mi szem, szájnak ingere

Kora reggeltől nagy volt a nyüzsgés a fedett piac területén, a hazai disznóhús-feldolgozó ipar színe-java serénykedett a vágóasztalok, üstök, serpenyők körül, hogy a legízletesebb disznótoros ételekkel örvendeztessék meg a pápaiakat és a rendezvényre távolabbról érkezőket. A hazai színeket a Pápai Hús 1913 Kft. és a Böllér Kft. képviselte, vendégként pedig a Gyulahús, a Pick Szeged, a Babati és Társa valamint a Kométa csapata szállt ringbe a látogatók és a zsűri kegyeiért.

Oldalak

Feliratkozás Pápa Város Honlapja RSS csatornájára