Jelenlegi hely

Várostörténet

Pápa város évfordulói 2015-ben

Pápa városnak nincs kéziratban vagy nyomtatásban összeállított történeti kronológiája, így minden évfordulónaptár készítéséhez át kell nézni a város történeti irodalmát, a helyi hírlapok megfelelő évfolyamait. Jelen áttekintés a legfontosabb évfordulós eseményeket tartalmazza. Az évfordulónaptárban a jelentősebb eseményeket tízévenkénti bontásban közöljük, de a negyedszázados, háronnegyed százados évfordulókat is figyelembe vettük.

Pápa város évfordulói 2013-ban

Pápa város évfordulói 2013-ban

Pápa városnak nincs kéziratban vagy nyomtatásban összeállított történeti kronológiája, így minden évfordulónaptár készítéséhez át kell nézni a város történeti irodalmát, a helyi hírlapok bizonyos évfolyamait. Jelen áttekintés a legfontosabb évfordulós eseményeket tartalmazza. A kézirat átnézését és kiegészítését Somfai Balázs főlevéltárosnak és dr. Hermann István könyvtárigazgatónak köszönöm. A tisztelt olvasók, felhasználók észrevételeit e-mail címemre várom. 

Pápa város évfordulói 2012-ben

Pápa városnak nincs kéziratban vagy nyomtatásban összeállított történeti kronológiája, így minden évfordulónaptár készítéséhez át kell nézni a város történeti irodalmát, a helyi hírlapok bizonyos évfolyamait. Jelen áttekintés a legfontosabb évfordulós eseményeket tartalmazza. 1912-ig negyedszázados, azután 1992-ig évtizedes bontásban tüntettük fel az eseményeket. Kivételt a város 1732-es és 1842-es évfordulóival tettünk. A kézirat átnézését és kiegészítését Somfai Balázs levéltárvezetőnek és dr. Hermann István könyvtárigazgatónak köszönöm.