Jelenlegi hely

Esterházy-kastély

Az ezredik belépő: Benedek Elek dédunokája

Az ezredik belépőt váltó vendéget köszöntötték az Esterházy-kastély munkatársai ma délelőtt. Mint minden mesebeli számhoz, ehhez is mesebeli történet szövődött: a sors úgy adta, hogy az ezredik belépőt Benedek Elek meseíró dédunokája, Benedek István vásárolta meg. 

Kastélynyitásra készülve: főpróba a játszóházban

A pénteki kastélynyitásra készülve csütörtökön délelőtt a Tarczy Lajos Általános Iskola 1. a osztályosai látogattak el a megújult Esterházy-kastélyba, ahol a gyermekbirodalomban játszhattak. 

Kastélynyitásra készülve: színes ünnepi programok a hétvégén

Kora délután sajtótájékoztatót tartott dr. Áldozó Tamás polgármester és Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a pénteken megnyíló Esterházy-kastély megújulásáról, ünnepélyes átadásáról, a látogatókat váró hétvégi programokról. 

Kastélynyitásra készülve: helyére kerültek a Nemcsics alkotások

Az utolsó simítások zajlanak az Esterházy-kastélyban a pénteki nyitásra készülve. Egyre több helyiség nyeri el végleges formáját a berendezésekkel, az egyes attrakciókhoz szükséges eszközök telepítésével. Az április 17-én nyíló főúri épület két önálló tárlatnak is otthont ad, ezek közül a világhírű színkutató, festőművész alkotásai ma véglegesen a helyükre kerültek. 

Kastélynyitásra készülve: Emléktáblát avattak a könyvtárnak

„1962-2013 között a pápai Esterházy Kastély keleti szárnya adott otthont a Jókai Mór Városi Könyvtárnak” - olvasható azon az emléktáblán, amelyet múlt hét péntek délelőttjén leplezett le a könyvtár igazgatója, dr. Hermann István a könyvtár dolgozóinak jelenlétében az Esterházy-kastély első emeletén, a volt könyvtárbejáratnál.

3D-s filmek a kastélytúrán

A hét folyamán átadták a kivitelezők az Esterházy-kastély vetítőtermét. Ebből az alkalomból a sajtó képviselőinek és a kastély munkatársainak tartottak bemutatót. A teremben egyaránt lehetséges mind 2D-s, mind 3D-s filmeket levetíteni a látogatók részére.