Jelenlegi hely

Borsosgyőri Városrész Önkormányzata

Kánikulai meleg, jó programok és kiváló hangulat a borsosgyőri falunapon

Az idei év első igazi hőhullámának idején tartotta hagyományos falunapi rendezvényét Pápa-Borsosgyőr. A település részönkormányzata és a lelkes segítő lakosok ezúttal is olyan programokat állítottak össze, melyen kicsik és nagyok egyaránt találhattak kedvükre való szórakozást.

Falunap kis esővel – jól mulattak a borsosgyőriek

Bár fülig érő szájjal vigyorgó napocskát csak a falunapi meghívón láttak a borsosgyőriek, és a rendezvényen csak elvétve volt jelen a napsütés, ez a körülmény semmit sem rontott a szombati borsosgyőri falunap hangulatán. A település részönkormányzata és a segítő lakosok ezúttal is olyan programot állítottak össze, amin kicsik és nagyok egyaránt találhattak kedvükre való elfoglaltságot.

Befejezéséhez közeledik az orvosi rendelő építése Borsosgyőrön

Az Eszterházy Ferenc Terv Borsosgyőri Részprogramja keretében épül új orvosi rendelő a Pápához csatolt településrészen. A kivitelezési munkálatok ez év elején kezdődtek meg, s hamarosan átadhatják az új épületet, mely modern körülmények között, a szigorú előírásoknak megfelelő felszereltséggel fogadja majd a betegeket.

Felszentelték a borsosgyőri temetőben álló keresztet

Ünnepélyes keretek között szentelték fel a borsosgyőri új temetőben található fakeresztet ma délután. A kereszt korábban a régi temetőben állt, s felújítatás után került új helyére. 

Bővült a közvilágítás Borsosgyőrön

Önkormányzati beruházás keretében bővítették a közvilágítást a közelmúltban Borsosgyőrön. Az év eleji képviselői igényfelmérések során fogalmazta meg lakossági észrevételek alapján a részönkormányzat elnöke, hogy a településrész egyes utcáiban a közvilágítás bővítése elengedhetetlen.

A hősökre emlékeztek Borsosgyőrött

Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezünk. Ez a nap a hősök napja, melynek alkalmából a borsosgyőri részönkormányzat szervezésében harmadik alkalommal gyűltek össze az emlékezők a település 1994. november 26-án felszentelt hősi emlékművénél.

Helyi fejlesztési tervek Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon

Ülésezett a kéttornyúlaki és a borsosgyőri városrészi önkormányzat ma délután. Mindként testület egyhangúlag elfogadásra javasolta a szerdai városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelettervezeteket a város 2014. évi költségvetéséről, valamint a köztemetők használatának és a temetkezés rendjéről.