Pápa Város Nemzetiségi Önkormányzatai 2014-2019

Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat

Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat

Kozák János
elnök

Pillerné Fódi Ilona Erzsébet
elnök

Németh Richárd
elnökhelyettes

Gőgösné Bakos Adél
elnökhelyettes

Kozák Jánosné

Drabant András

 

Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzata jegyzőkönyvei

Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat jegyzőkönyvei

Emberi Erőforrás támogatás kezelő által támogatott programok

 

Pályázatokat nyújt be a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat

Ma délután tartotta áprilisi ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülésén szó esett arról, hogy három pályázatot nyújtanak be a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közösségéhez. 
-Az idén többféle formában lehet pályázni nagyobb összegekre. Úgy gondoltuk, hogy a Német Nemzetiségi Napra, a kitelepítés 70. évfordulójára állítandó emlékműre és a kiadványra szeretnénk támogatást kérni – hangsúlyozta Pillerné Fódi Ilona.

Beszámoló a Cigány Kulturális Hagyományőrző táborról

A Cigány Kulturális Hagyományőrző Táborban 2015. augusztus 1-7.-ig 15 gyermek vett részt Városlődön az Iglauer Parkban, gyönyörű természeti környezetben.
A táborban a gyerekek megismerkedhettek a cigányság gyökereivel, a saját hagyományaikkal mind a kulturális beszélgetések, mind a kézműves foglakozások alkalmával.

Sikeres volt a Német Nemzetiségi Nap

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat ma tartotta októberi ülését. Az első napirendi pontban a 2015. évi költségvetésről szóló határozat módosítását fogadták el, amelyre könyveléstechnikai műveletek miatt volt szükség.

Csillagpont született a Rigón

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű lakosság felzárkóztatását célzó Komplex humán szolgáltatások fejlesztése Pápa város szegregátumi településrészén című, 100 százalék európai uniós támogatást élvező projekt keretében kompetenciafejlesztő és szakmát adó képzések, közösségépítő rendezvények és egy képzéseknek, programoknak, szociális tevékenységeknek otthont biztosító létesítmény megvalósítása zajlik.

Elfogadták a 2015. évi költségvetést a nemzetiségi önkormányzatok

Mindkét nemzetiségi önkormányzat, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is jóváhagyta 2015. évi költségvetését. Az ülésen mindkét testület határozatképes volt, a német gyűlést Gőgösné Bakos Adél elnökhelyettes, a cigányt pedig Markos Róbertné elnök vezette.

Kiállításnyitóval kezdődött a Német Nemzetiségi Nap

Heitler László, a Magyarországi Német Művészek és Szerzők Szövetségének elismert tagja kiállításának megnyitásával kezdődött ma kora este a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat Német Nemzetiségi Napjának programja. 

A polgármester köszönetét fejezte ki a nemzetiségi képviselőknek

A 2010-2014 közötti önkormányzati ciklusban három nemzetiségi önkormányzat – a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ), a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat (PÖNÖ) és a Pápa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (PVCNÖ) – működött. Áldozó Tamás a Városházán fogadta a nemzetiségi önkormányzatok képviselőit. A polgármester az önkormányzati ciklus végén elismerő oklevéllel fejezte ki köszönetét a képviselők együttműködő munkájáért. 

Dokumentumdrámával emlékeztek a genocídiumra

Könnyem sincs, hogy elsirassalak... - ezzel a címmel állította színpadra dokumentumdrámáját az Urartu Örmény Nemzetiségi Színház, melyet az örmény genocídium 99. évfordulóján mutatnak be a nagyközönségnek szerte az országban. Az előadást Pápára is elhozták, a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat ezen előadás keretében emlékezett az örmény népirtás eseményeire ma délután. 

Sikeres volt a szépkiejtési verseny - értékelt a PNNÖ

Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ). A Pillerné Fódi Ilona vezetésével zajló ülésen a képviselők három igen szavazat mellett elfogadták a PNNÖ 2013. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót, majd véleményezték a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola szakmai alapdokumentumának módosítását. A képviselők arról határoztak, hogy az iskola szakmai alapdokumentumából töröljék az intézmény német nyelvű elnevezését. 

Jövő szombaton tartják az örmény genocídium emlékére szervezett programot

Ma délután tartotta soron következő ülését a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat. A testület határozatképes volt, az ülést Keller Ludmilla elnök vezette. Az első napirendi pontban a képviselők egyhangúlag elfogadták a 2013.évi költségvetésről szóló beszámolót.