Jelenlegi hely

Hírek, hirdetmények

KÖZLEMÉNY

a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat

2021. szeptember 28-án (kedden) 17.00 órakor

KÖZMEGHALLGATÁST

tart a VÁROSHÁZA (Pápa, Fő u. 5.) I. emeleti nagy tárgyalótermében, melyre minden érdeklődőt vár.

A közlemény aláírt változata itt olvasható

Tájékoztató MÁV által végzett gyomirtási munkálatokról

Tisztelt Lakosság!


A MÁV Zrt. értesítése alapján tájékoztatom Önöket, hogy a MÁV a Celldömölk-Ménfőcsanak vasútvonal vonatkozásában Pápa állomáson permetező szerelvénnyel, UNIMOG gépjárművel és permetező gépkocsival vegyszeres gyomirtási tevékenységet végez 2021. szeptember 24-én.

  • Várható munkakezdés 7.00 óra, a befejezés időpontja a napi munkaprogram teljesítése.
  • A vegyszeres gyomirtó szerelvény operatív munkarendje és az Unimog-ok útvonalterve időjárási vagy forgalmi okokból módosulhat.
  • A gyomirtásra használt vegyszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területeken munka végezhető.

Nyári szabadságtervezetek- háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok

A háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok nyári szabadságtervezetéért kattintson az alábbi linkekre:

Háziorvosok

Házi gyermekorvosok

Fogorvosok

Hirdetmény

Tisztelt pápai ebtulajdonosok!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvényben foglalt kötelezettség teljesítése érdekében az önkormányzat 2021. évben ebösszeírást végez Pápa város közigazgatási területén. Az összeírás önbevallásos módszerrel történik. A bevalláshoz szükséges nyomtatvány beszerezhető a Pápai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, a magán-állatorvosi rendelőkben, a településrészi művelődési házakban továbbá letölthető a www.papa.hu honlapról.

További információért kattintson az alábbi linkre: Hirdetmény

A bevalláshoz szükséges nyomtatvány letöltéséhez kattintson az alábbi linkre: Nyomtatvány

Indul a felnőttek kompetenciáit vizsgáló PIAAC-felmérés második ciklusa

2021. június 29. és szeptember 29. között kereshetik a KSH megbízásából a kérdezőbiztosok mindazokat, akik a felnőttek alapkompetenciáit – szövegértési, elemi olvasási, matematikai és IT-problémamegoldó képességeit, valamint ezek munkaerőpiaci hasznosulását – vizsgáló PIAAC-felmérés próbájának mintájába bekerültek. A nemzetközi kutatást az OECD koordinálja, és Magyarország a felmérés második ciklusában is részt vesz.

További információért kattintson az alábbi linkre: Tájékoztató

Tájékoztató az idegenforgalmi adóról

Az egyes, a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó gazdasági szabályokról szóló 498/2020. (XI.13.) Korm. rendelet módosításáról szóló 319/2021. (VI.9.) Korm. rendelet alapján 2021. július 1-jétől a vendégéjszakát eltöltő vendég köteles a szállásadónak az idegenforgalmi adót megfizetni.

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 30-34. §-a és Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének az idegenforgalmi adóról szóló 27/2010. (XII.16.) önkormányzati rendelete alapján a szállásadó személyenként és vendégéjszakánként 450 Ft adót köteles beszedni.

Az adóbeszedésre kötelezettnek a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig kell az adóbevallást elkészíteni, az önkormányzati adóhatósághoz benyújtani és az adót megfizetni.

Felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban készséggel állnak rendelkezésre a Pápai Polgármesteri Hivatal Adóügyi Csoportjának munkatársai a jelenleg érvényben lévő ügyfélfogadási rend szabályai szerint, elektronikus úton, vagy telefonon a 89/515-054 telefonszámon.

 

Pápa, 2021. június 23.

 

Dr. Nagy Krisztina s.k.
jegyző

Tájékoztató

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) 2021. májusától a lakosság számára közvetlenül elérhető ügyfélpontot nyitott meg Pápán.

További információért kattintson a következő linkre: Tájékoztató

Tájékoztató

Természetvédelmi kezelői tájékoztató, illetve közzétételi, tájékoztatási kezdeményezés.

További információért kattintson az alábbi linkre: Tájékoztató

Oldalak