Jelenlegi hely

Hírek, hirdetmények

Let’s Colour 2021 pályázat

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület, a 2011. óta minden évben (kivéve 2020-ban) megszervezett magyarországi Let’s Colour Projekt folytatásaként 2021-ben ismét kiírja közösségi pályázatát.

A pályázat feltételei és a kapcsolódó szabályzatok ezen a linken érhetőek el.

Értesítés

Tisztelt Pápai Lakosok!

Értesítem Önöket, hogy 2021.04.12. (hétfő) 07:00 órától várhatóan 3-4 nap időtartamban a Pápai Hús Kft. Kisfaludy utcai telephelyén, az ammóniás hűtési rendszeren karbantartási munkákat végeznek.

A munkálatok ellenőrzött és felügyelt körülmények között folynak, azonban a környezetben minimális ammónia szaghatás előfordulhat.

Értesítés áramszünetről - 2021. április 19.

Szolgáltatásaink kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. Ezért a településükön áramszünet kimaradás várható a következő időszakban:

Az áramszünet időpontja és az érintett terület ide kattintva olvasható

Köszönjük megértésüket!

Üdvözlettel:

E.ON Ügyfélszolgálat

Lakossági tájékoztató a MÁV Zrt. által végzett gyomirtásról

A MÁV Zrt. a Celldömölk-Ménfőcsanak vasútvonal vonatkozásában Pápa állomáson permetező szerelvénnyel, UNIMOG gépjárművel és permetező gépkocsival vegyszeres gyomirtási tevékenységet végez 2021. 04. 12-én és 2021. 06. 08-án.

A részletes tájékoztató ide kattintva olvasható

Tájékoztató a Központi Statisztikai Hivatal lakossági adatfelvételéről

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése alapján tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a KSH Pápa településen a hivatal elnöke által 2021-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint az alábbi tárgykörökben:

 • Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei
  (havi rendszerességű)
 • A lakosság utazási szokásai
  (2021. április, július, október, 2022. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú)
 • Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról
  (2021. április-június)
 • Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel, éves kikérdezés
  (2021. április-május)

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérik, hogy a kérőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben. 

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik. A kapott adatokat a KSH a vonatkozó jogszabályok előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közli.

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.30 óra között, pénteken 8.00 és 14.00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.


Dr. Nagy Krisztina
jegyző

Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal Ügyfélfogadási rendjéről

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a Pápai Polgármesteri Hivatalban továbbra is korlátozzuk a személyes ügyfélfogadást, amely kizárólag azokban az ügyekben megengedett, ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét. 

További informáciért kattintson az alábbi linkre: Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal Ügyfélfogadási rendjéről

Felhívás

Tájékoztatom Pápa város lakosságát, a településen működő érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, vallási közösségeket, állami és önkormányzati közszolgáltatókat, intézményeket, mint partnereket, hogy Pápa Város Önkormányzata Pápa Város településképének védelméről szóló 36/2017. (XII.22.) önkormányzati rendelet alábbi témakörökben történő módosítását határozta el:

a jogalkalmazás során felmerült rendelkezések szövegének pontosítása,
a mediterrán és vegyes karakterűnek jelölt területek összevonása az előkertes lakóterületekkel,
a helyi védett területi lehatárolások pontosítása,
a reklámok településképi bejelentésével összefüggő szabályozás módosítása,
a helyi védettség alatt álló ingatlanok jegyzékének kiegészítése és pontosítása.

További információért kattintson az alábbi linkre: Felhívás

A véleményezési dokumentációk elkészültek, melyeket az 546/2020. (XII. 2.) Korm. rendeletben foglaltak szerint az önkormányzat honlapján az alábbi helyen elektronikus úton közszemlére tesszük, azokat itt lehet megtekinteni: 
 
 

GINOP-6.1.1-15-2015-00001 „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” „IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény

A képzés rövid leírása:

Képzés megnevezése: Belépés a digitalizált munka világába

A résztvevők előzetes tudásának és kompetenciáinak felmérése alapján, a közfoglalkoztatásban állók képességeinek és készségeinek fejlesztése annak érdekében, hogy képesek legyenek a nyílt munkaerőpiac digitalizált munkaköreiben a foglalkoztatónál megvalósuló betanító képzést követően dolgozni.

További információért kattintson az alábbi linkre: GINOP-6.1.1-15-2015-00001 „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése”

Oldalak