Jelenlegi hely

Weöres 100

Weöres 100

2013. június 22-én ünnepeljünk iskolánk névadójának 100. születésnapját. Emléke előtt tisztelegve e napon birtokba vesszük Pápa megújult Fő terét, hogy Weöres Sándorhoz méltóan versekkel, játékosan emlékezzünk rá. Egyszerre több helyszínen, változatos formákban találkozhatnak a Fő térre látogatók Weöres Sándor verseivel:

Versbusz: 8.00 és 9.00 óra között néhány helyijáraton hangoznak fel Weöres Sándor versei.

Verslabirintus: Ha szeretnél egy szilikon karkötőt Weöres 100 felirattal, végig kell járnod egy labirintust, amelyben Weöres-versek meghallgatása a továbbhaladás feltétele.

Élőképek: a nagytemplom tornyából kitekintve megnézheted egy-egy vers illusztrációját, ami a szemed láttára rajzolódik ki.

Versröptetés: héliumos lufikra írhatsz rá Weöres-verseket, hogy aztán a déli órákban égnek ereszthesd.

Versjátszóház: néhány vers szereplőjét készítheted el szakszerű segítséggel, hogy ne csak a szavakat vidd haza a versekből.

Élő szobrok: ha kinyitsz egy verses könyvet, életre keltesz egy szereplőt, aki mond is ennek örömére neked egy verset.

Nagyszínpad: változatos programok váltják egymást a színpadon – Csalóka Péter története a TheaTürrösöktől, énekelt Weöres Sándor-versek, a Picit Nem Art-osok verselnek, a petőfis színjátszósok improvizálnak.

Közös versmondás: arra teszünk kísérletet, hogy egyszerre több százan verset mondjunk – ehhez Te is kellesz!

Legyél részese ennek a nem mindennapi megemlékezésnek! Szeretettel várunk a Fő téren 2013. június 22-én, szombat délelőtt.

a szervező Weöres iskola