Jelenlegi hely

A Vízmű felkészült a forróságra - Ismét lesz vízosztás a Kossuth utcán

A fokozódó melegre való tekintettel ismét vízosztásra készül a Pápai Vízmű Zrt. A meteorológiai jelentés szerint bár frissítő záporokra továbbra is számítani kell, de a Kárpát-medencébe áramló egyre melegebb léghullámok miatt fokozódik a hőség.

Szili Ágnes, a Pápai Vízmű Zrt. laboratórium-vezetője elmondta, társaságuk teljes mértékben fel van készülve a forrósággal járó megnövekedett vízfogyasztásra, ellátási területükön továbbra is kiváló minőségű csapvizet biztosítanak a lakosság számára. 
Szili Ágnestől megtudtuk, a Vízmű önkéntesei, a közösségi szolgálatot végző középiskolás diákok holnaptól hűtött csapvizet kínálnak a járókelőknek. A vízosztás helyszíne ezúttal is a Kossuth utca lesz, ahol hétfőtől péntekig 10-18 óráig és szombaton 9-13 óráig frissíthetik szervezetüket az arra járók egy pohár vízzel. 
Ugyancsak a pillanatnyi felfrissülést szolgálja a párakapu, amely a sétálóutcán már nyár eleje óta ad enyhülést a járókelőknek. A Vízmű munkatársai a napokban a Fő térre is kihelyeztek egy párakaput. Ezek mindegyike 8-20 óra között szórja a vízpermetet, biztosítva a felfrissülést az arra közlekedőknek.