Jelenlegi hely

Új virágos felületet alakítanak ki a belvárosban

A városi rendezvényekre való felkészülés és a belváros egyes területeinek rendezése, szépítése teszi ki a Városgondnokság feladatait a hetekben. Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportvezetője elmondta, egy ötfős brigád ma reggel látott neki a Fő utca közel 100 méteres szakaszán húzódó virágágyás előkészítésének.

A közmunkaprogramban résztvevő dolgozók felásták a több helyen hézagos burkolatot, majd a holnapi nap folyamán 15 cm mélységben talajcserét hajtanak végre. Az ágyást termőfölddel töltik meg a Városgondokság munkatársai, mely kiváló táptalajt biztosít majd az ősszel beültetendő árvácskáknak. A közel 100 méteres szakaszon csaknem 1200 tő árvácska színesíti majd a belváros Fő utcáját a cukrászdától egészen a Járási Hivatal épületéig – tudtuk meg Buics Lajostól. 
A Városgondnokság másik jelentős feladatát képezi a városi rendezvények kiszolgálása. A kommunális csoportvezető tájékoztatott, a tapolcafői Forrás Napjára már készen állnak az építkezéssel, de megkezdték a kastélyudvar előkészítését is. Vasárnaptól ugyanis gőzerővel készülnek a szeptember 10-14. között megrendezendő Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválra.