Jelenlegi hely

Tapolcafőn is ülésezett a helyi testület

Tapolcafőn is megtartotta soron következő ülését a településrészi önkormányzat. Tapolcafői Városrész Önkormányzatának képviselői – Takácsné Molnár Eszter, Somogyi Zoltán, Vargáné Kósi Márta, Villmanné Ikervári Lilla – és az elnök, Zsegraics Gyula egybehangzó igen szavazat mellett elfogadásra javasolta a városi képviselőtestület által holnap tárgyalandó előterjesztéseket, az önkormányzat jelképeiről és azok használatáról, a belváros közlekedéséről valamint a méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök elleni védőoltás támogatásáról szóló rendelettervezeteket.


A tapolcafői – akárcsak a kéttornyúlaki és a borsosgyőri – testület megszavazta a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő működéséről, gazdálkodásáról szóló beszámolót. Az ülésen részt vett dr. Havrilla Gyula orvos igazgató.
A testület egyhangúlag elfogadta a Reménységeink Alapítvány, a Tapolcafői Sportegyesület és a Tapolcafői Kertbarát Kör számára, 2013-ban megítélt támogatásról szóló elszámolást. Zsegraics Gyula e tekintetben elmondta, az elszámolás mindhárom támogatott szervezet esetében a jogszabályoknak megfelelően megtörtént.
A képviselők tárgyaltak egy, a Pápa Város Önkormányzata által benyújtott pályázattal kapcsolatos határozatról is. A közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó pályázat szerint Tapolcafő külterületén a Tapolca-patak vízére alapozva pisztrángnevelő telep, valamint a város közterületeinek növényellátására - a kiszolgáló épületekkel együtt - 2000 m²-es fűthető és árnyékolható üvegház létesítését valósítanák meg. A projekt megvalósulása esetén az önkormányzat 15 fő munkavállaló alkalmazását tervezi.