Jelenlegi hely

Sör, foci, nosztalgia

Napok óta áll már a sörsátor és a cseh söröket és ételeket kínáló faházak sora az Esterházy-kastély udvarán, ma este pedig megkezdték a söröshordók, sörcsapok beszerelését, és a vetítések főpróbáját is megtartották is a rendezvény helyszínén, hiszen a hétvégi Játékfesztivál egyik kísérőprogramja az I. Pápai Cseh Sörfesztivál lesz.

A rendezvény azonban nem csak a különleges, hagyományos cseh sörök és ételek fogyasztásáról szól, a szervezők ennél sokkal többet kínálnak a kastélyudvarba látogatóknak. A részletekről Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől tudtunk meg részleteket.

-Nosztalgiázni hívjuk az érdeklődőket, várunk mindenkit, aki szívesen felidézi a nyolcvanas évek hangulatát, amikor a magyar labdarúgó válogatott komoly sikereket ért el nemzetközi szinten. Három mérkőzést vetítünk a három nap alatt: pénteken egy Hollandia-Magyarország mérkőzéssel nyitunk 1984-ből, szombaton egy Ausztria-Magyarország meccset  láthatnak a vendégeink 1985-ből, vasárnap pedig egy Magyarország-Brazília mérkőzést vetítünk 1986-ból az MLSZ engedélyével.
A vetített mérkőzések közös pontja, hogy valamennyi a magyar válogatott győzelmével végződött és nagyon szórakoztató meccs.

A focin kívül három magyar retro film is várja majd a sörfesztivál vendégeit, pénteken este az Egészséges erotika című filmet vetítik, szombaton a labdarúgáshoz kapcsolódva a Csodacsatárt nézhetik meg a sörsátorban, vasárnap pedig a Veréb is madár című alkotás zárja a sort.
Boros Katalin a vetítések kapcsán kiemelte, a meccsek és a filmek nem ütik, hanem kiegészítik a Játékfesztivál programjait, hiszen a mérkőzések 19 órakor kezdődnek, így a Fő téri nagykoncert kezdetére véget is érnek, az esti filmvetítéseket pedig 23 órakor kezdik.

A sörfesztivál egyébként minden nap 14 órakor nyit, 17 órától már élőzene szórakoztatja a kastélyudvarba látogatókat, kora este pedig kezdődik a meccs vetítése. A mérkőzések és filmek élménye mellé több mint húszféle cseh sört kínál a rendezvény, valamennyi hagyományos technológiával készített, kis sörfőzdék terméke, amit kiválóan kiegészítenek a tradicionális cseh sörkorcsolyák és ételek.