Jelenlegi hely

A Perutz Stadionban is szükséges lesz a szurkolói kártya

A Magyar Labdarúgó-szövetség arról tájékoztatta az NB I-es csapatokat, hogy szeptember 15-e után kötelező lesz bevezetniük stadionjukban a szurkolói kártyás beléptetést. A szövetség még júniusban hozott döntést erről, ám az új szezon kezdetével csúszott a határidő, így a klubok egészen a nyolcadik fordulóig haladékot kaptak a bevezetéssel.

Értelemszerűen a határozat a Lombard Pápára is vonatkozik, a Perutz Stadionban szeptember 27-én, az Újpest ellen lesz először kötelező használni a kártyát, kizárólag ennek kiváltása után lehet majd belépni a stadionba. A klub vezetőségétől megtudtuk, már dolgoznak a rendszer minél zökkenőmentesebb kiépítésén, részletes tájékoztatást jövő hétre ígértek. 
Az MLSZ Elnöksége a 2014–15 versenyévadban kötelezővé teszi:
- az NB I-es csapatoknak a központi jegyértékesítő rendszerhez való informatikai csatlakozást, ahol ennek a feltételei rendelkezésre állnak;
- az NB I-es csapatoknak a beléptető rendszerrel felszerelt stadionokban megrendezett NB I-es bajnoki és Magyar Kupa mérkőzésein a jegyértékesítésben a szurkolói kártya alkalmazását;
- a szurkolói kártya kiváltásakor a személyes azonosítás végrehajtását;

A szurkolói kártya elsősorban nem biztonsági eszköz, hanem célja a jegyvásárlás és a bővülő szolgáltatások igénybevételének felgyorsítása, leegyszerűsítése. A kártya kiváltása után a szurkoló egyszerűen vásárolhat jegyet az ország több mint 300 viszonteladási pontján és az interneten vagy a klub pénztáraiban. A szabályozás értelmében a hazai és vendég drukkereknek a hétvégi, Kecskemét elleni összecsapásra a belépőjegy megvásárlásához még nem kell rendelkezniük szurkolói kártyával.