Jelenlegi hely

Pénteken kezdődik a Márton napi mulatság

A hétvégén ismét mulató tömegek tölthetik meg a város megújult Fő terét. Közeledik Márton napja, ami a hagyomány szerint az újbor megszentelésének ideje, hiszen úgy tartották: a bornak Szent Márton a bírája, azaz november 11-én feltétlenül meg kell kóstolni az újbort. Erre a hagyományra épül a város egyik nagyrendezvénye is, a Szent Márton napi újbor ünnepe, melyet a hétvégén tartanak a Fő téren.
A Városgondokság munkatársai gőzerővel dolgoznak azon, hogy a pénteki kezdésre minden készen álljon az ünneplésre. Állítják a faházakat, épül a színpad és nagy erőkkel rendezik a terepet a hétvégi mulatságra. 
Nyolc borosgazda és egy pálinkaház kínálata várja a finom nedűk szerelmeseit. De a gasztronómiai élvezetekhez ilyenkor nemcsak a bor, hanem a libaételek is hozzátartoznak. Péntektől hétfőig libából készült finomságok várják a Fő térre látogatókat. 
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében, Pápa Város Önkormányzata támogatásával megvalósuló rendezvényen minden korosztálynak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget: a négy nap során játszóházak, vásári komédiások, színpadi produkciók, neves előadók és a tavalyihoz hasonló izgalmas családi vetélkedő várja az érdeklődőket. 
Az újbort november 11-én, hétfőn áldja meg dr. Mail József apát-plébános, a ceremónián közreműködik a Somlói borrend, valamint a Somló és Környéke Borút Egyesület. 

A részletes program Programajánló rovatunkban olvasható.