Jelenlegi hely

Pápai forgatag: Új projektet indít a JMSZK

Óvodások és iskolások, művészeti és kulturális kompetenciáinak fejlesztését, helyi identitásuk erősítését tűzte ki célul az a projekt, amely ez év októberétől valósulhat meg összesen 622 gyermek, tanuló részvételével egy európai uniós pályázat kapcsán.  A Pápai forgatag – Élménypedagógia és közösségi nevelés a JMSZK és a nevelési-oktatási intézmények együttműködésében című projekttel a művelődési központ valamivel több, mint 28 millió forint vissza nem térítendő támogatást tudhat magáénak. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt részleteit Tompa Péterné Tóth Katalin projektmenedzser foglalta össze. A projekt alapvető célja, hogy az intézmény szélesebb körben kapcsolódjon be a formális oktatásba, lehetőséget adva több száz fiatalnak és gyermeknek arra, hogy olyan élménypedagógiai fejlesztésen, szakkörökön vehessenek részt, amelyek építik és fejlesztik képességeiket, ahol kibontakoztathatják tehetségüket és kreativitásukat. A projekt 11 hónapon át 19 helyszínen 1522 tanórában, 38 szakmai közreműködő bonyolítja októbertől, 14 helyi együttműködő nevelési-oktatási intézményben.

A projektnyitón dr. Áldozó Tamás polgármester is részt vett, aki üdvözölte a nagyszabású projekt megvalósítását, hiszen a pályázatot kiírók szándéka és a helyi elvárások között kompromisszumot kötve minden olyan pályázati forrás megszerzéséért el kell indulni, amely garantálja a túlélést a hely struktúrák számára – fogalmazott. 

A projektnyitó rendezvényen kiderült, az iskolai szakkörök tematikájának részeként a fiatalok egy nagyszabású közös produkciót is létrehoznak. A tanév második félévében az egymástól függetlenül tevékenykedő csoportok elkészített produkcióikat a Teleszterion Színházi Műhely művészeivel közösen mutatják be 2013 júniusában. Az összművészeti bemutató dramaturgiai ívét Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című eposza adja. 

(forrás: http://papa-ma.hu)