Jelenlegi hely

Pápa városa lett a második a közterület szépítési versenyen

A múlt héten hirdették ki a 14. alkalommal megrendezett „ A tiszta és virágos Veszprém megyéért” közterület szépítési verseny eredményeit. A díjkiosztót Alsóörsön tartotta a Veszprém Megyei Önkormányzat, városunkat Áldozó Tamás polgármester képviselte a rendezvényen.

A városvezetőtől megtudtuk, az idei esztendőben 62 önkormányzat jelentkezett a megmérettetésre, a településeket lakosságszámuk alapján öt kategóriába sorolták. A bírálat helyszíni szemléken történt, a zsűrit az Áldozó Tamás által vezetett Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottságának tagjai alkották. Az értékelésnél a gyomtalanítást, gyepesítést, a virágosítást, a fák ápolását, a köztéri bútorzat állagmegóvását, a vízelvezető árkok állapotát, a közterületek tisztaságát és a település rendezett összképét vették figyelembe.
Mindezek alapján Pápa városa a 3001 fő feletti települések kategóriájában második helyezést ért el a győztes Balatonfüred mögött, megelőzve a harmadik helyezett Balatonalmádit.

Áldozó Tamás azt is elmondta, a járás több kistelepülése is eredményesen vett részt a versenyen, a 300 fő alatti települések kategóriájában Bakonyság és Ganna kapott első díjat, az 501-1000 fő közötti települések között Nyárád végzett az első helyen, a harmadik pedig Nagygyimót lett.