Jelenlegi hely

A Pápa kisfilmek a Honismereti Körben

Rendhagyó összejövetelre gyűltek ma össze a Várostörténeti Honismereti Kör tagjai a Pedagógus Művelődési Házban. Az érdeklődők ezúttal a közelmúltban megrendezett Pápa, szeretlek! című városi vetélkedőre beérkezett kisfilmeket tekintették meg, amelyeket az alkotók mutattak be.
Somfai Balázs, a kör vezetője érdeklődésünkre elmondta, rendkívül elégedett a diákok kiváló munkájával.
- A 800 éves évforduló kapcsán megrendezett diákvetélkedő egyik feladata az volt, hogy készítsenek kisfilmet, arról, ahogy ők látják a várost. A tanulók ennek eleget tettek, méghozzá nagyon profin. A filmek jól sikerültek, igazán színvonalasan mutatták be Pápát. Az elkészült filmek nemcsak a megszokott helyszíneket és látásmódokat mutatták be, hanem tükrözték a fiatalok ötletét, tehát voltak gyorsítások, visszaugrások. Néhányan a városi nagy rendezvényeket és bálokat is bemutatták.
Somfai Balázs hozzáfűzte, ha ő készíthetett volna ilyen filmet, ő a temetőket és a műemlékeket is belevette volna az alkotásába, hiszen azok is a város nevezetességei.
A kör vezetője minden résztvevőnek gratulált, s arra bíztatta őket, hogy készítsenek hasonló filmeket a városról a jövőben is. Olvassanak hozzá különböző helytörténeti anyagokat, s ha lehetőségük adódik, járjanak el a Várostörténeti Honismereti Kör foglalkozásaira.
A kör soron következő összejövetele december 17-én lesz, akkor Mezei Zsolt tart majd előadást a református könyvtárról.