Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

Pályakezdők foglalkoztatását elősegítő munkaerő-piaci program

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, valamint a Budapest Fővárosi és Megyei Kormányhivatalok Munkaügyi Központjainak együttműködésével „Első munkahely garancia” néven központi munkaerő-piaci programot indított a pályakezdő fiatal álláskeresők munkaerő-piaci helyzetének előmozdítása, javítása érdekében.

A pályakezdők foglalkoztatásának támogatása megalapozza a Kormány „Munkahelyvédelmi Akcióterv”-ének 25 év alattiakat érintő programelemét, biztosítva a munkáltatók számára a foglalkoztatás munkakipróbálási szakaszát.

A program forrásaként a Nemzeti Foglalkoztatási Alap központi keretéből biztosított
3 milliárd Ft szolgál.

A támogatás célcsoportja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában szereplő 25. életévét - felsőfokú végzettségű személy esetén 30. életévét - be nem töltött pályakezdők, kiemelten a szakképzetlenek és a tartósan álláskeresők.

A teljes programidőszak 2012. augusztus 6-tól 2012. december 31-ig tart, ezen belül a foglalkoztatás támogatására 2012. szeptember 1-től december 31-ig van lehetőség. A támogatás iránti kérelmet a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának a munkáltató székhelye, telephelye vagy fióktelepe szerint illetékes kirendeltségére lehet benyújtani.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja)

Címkék: