Jelenlegi hely

Nagyszabású nyílt napra készül a Bázisrepülőtér

Repülőgépek – köztük természetesen a C17-es – , helikopterek statikus bemutatója, kiállítások, interaktív foglalkozások, családi programok – most itt a lehetőség, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek a szigorú szabályok mentén működő MH Pápa Bázisrepülőtér hétköznapjaiba.

A repülőtér állománya a jövő szombati nyílt napon ugyanis tárt karokkal várja a látogatókat, a számos, a katonai szolgálattal összefüggő, érdekes programot kínáló rendezvényre a belépés ingyenes és ezúttal regisztrálni, bejelentkezni sem kell – tudtuk meg Magasy Zsolt alezredestől. A megbízott bázisparancsnok elárulta azt is, szeretnék megmutatni a bázis életét, bemutatni technikai eszközeiket, ilyen módon nyitni a civil lakosság irányába.

A június 28-án 9 órától zajló nyílt napot Pápa Város Önkormányzata és a Bakony Volán Zrt. is támogatja. A közlekedési társaság különcélú ingyenes autóbusz-járatokat indít a repülőnapra a pápakovácsi elágazótól és Borsosgyőrről. A járatok a repülőtér irányába csak felszálló, a repülőtérről visszafelé pedig csak leszálló utasok részére állnak meg. Az utazás mindenki számára díjtalan – közölte a Bakony Volán. Az autóbuszok a rendezvény helyszínéig közlekednek, az utasok egészen a kifutópálya közelében szállhatnak le.

Fontos információ továbbá, hogy a nyílt nap időtartama alatt a Bázisrepülőteret kizárólag közúton lehet megközelíteni, a Pápa és Vaszar közötti út egyirányú lesz Vaszar felé. Az egyirányú szakaszon a gépjármű forgalom számára csak egy sáv lesz járható, a másik sávot a gyalogosok, a kerékpárosok, a mentők és a rendvédelmi szervek használhatják. Az egyirányú szakaszon megállási tilalom lesz érvényben, az autósoknak parkolókat jelölnek ki a repülőtér területén. Az útkereszteződésekben sárga táblák jelzik majd a helyes irányt, de a csomópontokban forgalomirányítók is segítik a közlekedést.