Jelenlegi hely

Megnyílt az adventi vásár

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola negyedikeseinek Mikulásváró műsorával nyitotta meg kapuit az első pápai adventi vásár és kezdődött meg az adventi programsorozat a Fő téren. Az ünnepi hangulatot árasztó téren sorakoznak a faházak, melyekben ínycsiklandó karácsonyi étel-ital kínálat várja a látogatókat.

Berendezkedtek az egyedi, kézműves portékákat, apró ajándéktárgyakat értékesítő árusok is. A kézművesek utcájában helyi termékek, különleges kézműves darabok, ékszerek, szalmafonott és fazekas tárgyak, gyertyák, szappanok, kerámiák, karácsonyi díszek és külön erre az alkalomra kézzel készített ajándéktárgyak fedezhetők fel. 

Az összefogás, a jótékonyság és a közösségformálás jegyében szervezett adventi vásárban azonban nemcsak a karácsonyi ajándékvásárlást intézhetjük el. Az adventi hétvégék során egy-egy faházban találkozhatunk egyes intézmények, szervezetek, például a Balla Róbert Téri Általános Iskola, az Egyesített Szociális Intézmények Fogyatékosok Nappali Intézménye, a Nehéz Légiszállító Ezred vagy a Pápa Bázisrepülőtér képviselőivel. Érdemes akkor is kilátogatni a térre, ha nem vásárolni szeretnénk, hanem csak nézelődni vagy beszélgetni egy jót, a megújuló tér egy találkozóhely is a pápaiak számára. Az adventi vásár csütörtökön és pénteken 14-18 óráig tart nyitva, míg szombaton és vasárnap 10-18 óráig várják az érdeklődőket. Mindeközben természetesen szórakoztató programok teremtik meg a karácsonyvárás hangulatát. Csütörtöktől vasárnapig helyi civil szervezetek, művészeti csoportok és népszerű együttesek, énekesek színvonalas fellépései teszik meghittebbé az advent időszakát. 
Minden szombaton és vasárnap kézműves játszóházban készülhetnek az ügyeskezű gyermekek a karácsonyra. A volt Pártház épületében 10-12 és 14-16 óráig készülhetnek a kisebb díszek, ajándékok a helyi szervezetek, intézmények foglalkozásvezetői segítségével. Az ünnepélyes gyertyagyújtás minden vasárnap este 19 órakor történik meg. Az ünnepi alkalmat mindig az adott egyházak közösségei töltik meg tartalommal. 
Mától tehát, aki az ünnepre szeretne hangolódni, nincs más dolga, mint ellátogatni a Fő térre. Szombaton olyan remek előadók segítenek ebben, mint Szulák Andrea vagy vasárnap Dervalics Róbert és a balatonfüredi Jazz Quartett. 

Forrás: papa-ma.hu