Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

Ma a vadászok főznek ki valamit – Vadásznap 2013.

Verőfényes napsütésre, kellemes tavaszi reggelre ébredtünk. Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, érdemes hát kihasználni! Azon pedig nem kell sokat gondolkodni, hogy merre induljunk, a Pápai Agrárexpó bőven kínál szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a Sportcsarnokban és környékén. A mai reggel a vadásztársaságok serénykedésével indult a csarnok mögötti füves területen. 

Tegnap a horgászegyesületek csillantották meg gasztronómiai érzéküket, ma pedig a vadászok főznek ki valami igen finomat. Ha valaki járt már a Veszprém Megyei Vadászkamara által szervezett Vadásznapon, akkor jól tudja, hogy a vadászok és vadászhölgyek mindig kitesznek magukért (és vendégeikért), hiszen ilyenkor számtalan bográcsban fől a vadpörkölt, sül vadhús, a fasírozott és megannyi ízletes vadétel.

Persze ehhez az kell, hogy a főzőverseny vadászcsapatai már a kora reggeli órákban tüsténkedjenek a kondérok mellett, ropogjon a tűz, készüljenek a hozzávalók és lassan, de biztosan puhuljon a vadhús, hogy aztán a déli bírálatra és a délutáni kóstoltatásra már igazán ínycsiklandó ételekkel szolgálhassanak a vadásztársaságok. Természetesen így is tettek, reggel fél kilenckor már többen alágyújtottak a kondéroknak, serényen készítették a nevezett vadételeket.


A megyei vadászkamara által szervezett Vadásznap ezúttal is a Hubertus-misével indult. A vadászok védőszentje tiszteletére szervezett misét ezúttal nem a Sportcsarnok melletti rendezvénysátorban, hanem a Nagytemplomban tartották, ahol dr. Mail József apát-plébános adott útravalót a vadászoknak.

 

 


A Vadásznap legfőbb célja mindig is az volt, hogy a vadászkamara nyisson a közönség felé, ez mára sikerült: a látogatók jó érzéssel ülnek le egy-egy vadásztársaság asztalához, együtt mulatnak és jókat beszélgetnek. A Vadásznap évről évre közönségsikert arat a Pápai Agrárexpón. Köszönhető ez a finom ételeknek és a gazdag programkínálatnak is. Ma is többféle szórakozási lehetőséget kínálnak a vadászok. Elmaradhatatlan a vadászkutya-fajtabemutató, de bemutatkoznak a vadász íjászok, itt lesz egy igazi vadászsólyom és számos fellépő szórakoztatja a látogatókat a rendezvénysátor színpadán.

forrás: papa-ma.hu