Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

Lovas-show a Pápai Agrárexpón

A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megjelent a Pápai Agrárexpó szórakoztató programjainak sorában a lovasbemutató. A Pápai Lovas Club és a Lovasiskola szervezésében megvalósuló program célja egyrészt természetesen a szórakoztatás volt, hiszen ki ne állna meg egy-egy percre a lovaspálya mellett, amikor a terepen éppen akciós mozgású, csodaszép lovakat láthat. Másrészt nem titkolt célja volt a szervező klubnak, hogy népszerűsítse a lovassportot, és ifjú titánokat, érdeklődőket, állatbarátokat csalogasson köreibe, akikből aztán később akár a jövő sportolója válhat.
E kettős cél mentén három bemutató is várta a látogatókat az agrárexpón. Kora délután néhány igen jellegzetes fajta, a haflingi, a telivér, a póni és magyar félvér küllemében és mozgásában gyönyörködhettek az érdeklődők a Sportcsarnok mögötti területen. A felvezetett lovak a Lovasiskolából, valamint a Halász Póniudvarból érkeztek. Megmutatta magát a kissé túlfeszített idegrendszerű angol telivér, a tértölelő, rugalmas mozgású magyar félvér, az aranyszőrű haflingi és az apróléptű pici póni is.

A Pápai Lovas Club vitézei izgalmas lovagi tornával is készültek a közönség szórakoztatására. A lovagi tornák hajdanán hozzátartoztak a középkori ember mindennapjaihoz, s több funkciójuk is volt. A lovagoknak alkalmat adott arra, hogy bizonyítsák rátermettségüket és bajvívásban szerzett tudásukat. Pápai lovagjaink természetesen nem egymás ellen és nem a lovagi címért, vagy éppen egy-egy hölgy kegyeiért küzdöttek. Itt jó szolgálatot tettek a káposztafejek, a fonott szalmakarikák vagy a céltábla. Előkerültek a lándzsák, a kardok, a csatacsillagok és a csatabárd is, melyek mindegyikét igencsak magabiztosan használtak a Pápai Lovas Club lovagjai. 

A lovasbemutatók sorát az ugróshow zárta, mely ún. korlátugratás volt. A klub sportolóinak és lovaiknak három akadályt kellett legyőzniük, melynek második és harmadik elemét egyre magasabbra emelték. A versenyszámban a lovasok és lovaik ugróképességüket bizonyíthatták a pápai expólátogatók előtt. Kocsis László, a Lovasiskola üzemeltetője elmondta, fontosnak tartják, hogy a lehető legtöbb rendezvényen bemutatkozzanak az érdeklődők előtt. A klub szeretettel vár mindenkit, aki kedvet érez a lovaglás, vagy a lovak megismerése iránt. A Pápai Lovas Club már gőzerővel készül – ma már hagyományosnak tekinthető – nagyrendezvényére, a Lovasmajálisra, melyet május 11-én és 12-én tartanak a Lovasiskolában.

forrás: papa-ma.hu