Jelenlegi hely

Kéttornyúlak bulizott

– Ennek a közösségnek szép jövője van, mert rengeteg az ügyes, tehetséges, magát kipróbálni akaró fiatal a legkisebbektől a kicsit nagyobbakig – fogalmazott Kéttornyúlakon a falunapi köszöntőjében dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere. A település apraja – no meg a nagyja – rá is szolgált a városvezető dicsérő szavaira, hiszen példás összefogással vidám és szórakoztató mulatságot rendeztek szombaton a faluban.

A falunapi zenés ébresztő után tekeverseny kezdődött, majd további sportos, játékos programok várták a kéttronyúlakiakat. Ezek között volt gyermekfoci, kispályás labdarúgás, tizenegyesrúgó-verseny női és férfi jelentkezőknek. Emellett élő csocsó, különféle fajátékok, légvár, kézműves foglalkozások színesítették a kínálatot, illetve a rodeózást is ki lehetett próbálni. Természetesen a közös főzés sem maradhatott el. A színpadon többek között aerobic- és táncbemutatókat láthatott a közönség, melynek tagjai énekes-zenés produkcióknak is tapsolhattak. Helyi fiatalok tréfás jelenetekkel szórakoztatták a rendezvénysátorban egybegyűlteket, és nagy tapsot kapott a Megafon Zenei Egyesület, valamint a kéttornyúlaki Csipet-csapat elnevezésű gyermekcsoport Szőlőfürt néptánccsoportjának műsora.


Máté István önkormányzati képviselő, a Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzatának elnöke elmondta, idén is a helyiekre támaszkodva szervezték meg és bonyolították le a falunapot. – Nagy örömmel tölt el, hogy Kéttornyúlakon aktív, önszerveződő közösség tevékenykedik, ami ezúttal is egy remek falunapi mulatságot eredményezett. Most is helyi csoportokra, fellépőkre építettük fel a programot – hangsúlyozta Máté István, majd kitért a fennállása húszéves jubileumát ünneplő Kéttornyúlaki Sportegyesületre is.
– Annakidején a kéttornyúlakiak átjöttek Borsosgyőrre egy barátságos öregfiúk meccsre, én pedig javasoltam nekik, hogy hozzanak létre egy sportklubot, és így is tettek. Egy évig mi adtunk nekik helyet, aztán elkészült a saját pályájuk, és társadalmi munkával felépítették az azt övező létesítményt. A falu és a sportkör tagjainak részéről is kemény munka volt felépíteni a klubot – jegyezte meg a képviselő, aki a kéttornyúlaki labdarúgócsapatot egy kulturáltan és sportszerűen futballozó együttesnek nevezte. Máté István hozzáfűzte, a sportnak az örömszerzés mellett különösen fontos összetartó ereje van egy ilyen kis közösségben.


A késő délutáni falunapi köszöntő során először Máté István kért szót, a helyi részönkormányzat elnöke beszédében köszönetet mondott a támogatásért Pápa városának. Gratulált a húszéves helyi sportegyesületnek, a falunap megszervezését pedig az összefogás szép példájának nevezte. Ezt követően dr. Áldozó Tamás szólt a helyiekhez. – Ennek a közösségnek szép jövője van, mert rengeteg az ügyes, tehetséges, magát kipróbálni akaró fiatal a legkisebbektől a kicsit nagyobbakig. Azt kívánom nekik, tartsák meg jókedvüket, lelkesedésüket, és okozzanak még nagyon sok örömet a szüleiknek, nagyszüleiknek – fogalmazott a polgármester. A városvezető megemlítette, a Pápához csatolt településrészek közül Kéttornyúlakon alakult meg utoljára a részönkormányzat, ami már többször igazolta a létjogosultságát, ugyanis sok okos kezdeményezés, hasznos javaslat köszönhető nekik.
A köszöntők után megtartották a sport- és ügyességi versenyek eredményhirdetését, díjkiosztóját. A falunapi program este közös vacsorával, majd hajnalig tartó vigadalommal ért véget.