Jelenlegi hely

Kastélynyitásra készülve: főpróba a játszóházban

A pénteki kastélynyitásra készülve csütörtökön délelőtt a Tarczy Lajos Általános Iskola 1. a osztályosai látogattak el a megújult Esterházy-kastélyba, ahol a gyermekbirodalomban játszhattak. 

Az úgynevezett főpróbán kipróbálták az érintőképernyős terminálokat, megtekintették az épülő kiállítást, ahol az Esterházy-kastély kicsi mása készül LEGO kockákból, majd maguk is építhettek kastélyt vagy bármi mást a gyermekbirodalomban.
A keleti szárnyban lévő termeket igazi gyermekbirodalommá alakították. Itt helyezték el a kézműves műhelyt, itt mutatják be a kastély kicsinyített mását és itt alakították ki a játszóházat is. A színes szőnyeggel borított, vidám hangulatú helyiségben a nagyobbak a játékasztaloknál építhetnek kedvükre, a kisebbek pedig a játékszőnyeget vehetik birtokba, s ügyeskedhetnek a duplo kockákkal. 
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, a gyermekbirodalom holnap nyitja meg kapuit, és a nyitástól kezdődően várnak minden érdeklődőt. A játszóházban nemcsak előre bejelentett csoportokat fogadnak, egyéni látogatók is igénybe vehetik a gyermekbirodalmat.  A játszóház mellett a későbbiekben kézműves foglalkozások is várják a kicsiket és nagyokat.