Jelenlegi hely

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének -, mint Pápa legnagyobb kulturális és közösségi színterének – felújítása, korszerűsítése

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének -, mint Pápa legnagyobb kulturális és közösségi színterének – felújítása, korszerűsítése

A projekt azonosítószáma:
TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00218

Kedvezményezett:
Pápa Város Önkormányzata

Elnyert támogatás összege:
139.000.000 Ft

Támogatási intenzitás:
100 %

Projekt kezdete:
2019. június 1.

Projekt tervezett befejezése:
2020. november 30.

A projekt célja:
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének -, mint Pápa legnagyobb kulturális és közösségi színterének – felújítása, korszerűsítése, melynek eredményeként korszerű, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő nyitott közösségi tér alakul ki.

A projekt műszaki tartalma:
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének közösségi célokat szolgáló felújítása, korszerűsítése. Ennek részeként 91 darab külső homlokzati nyílászáró cseréje, 1791 négyzetméteren homlokzatszigetelés, pincefödém és pincefal szigetelés (721+156 négyzetméter felületen), 1477 négyzetméteren tetőszigetelés felújítása valósul meg.

A belső terek korszerűsítése az aulát és az öltözőket érinti: megújul a 218 négyzetméteres aula és a színészöltözők, melyek alapterülete 48 négyzetméter.

A projekt keretében újjáépítik a teraszt és az előlépcsőt, valamint a mozgássérült rámpát, ennek felülete közel 200 négyzetméter.

A felújítás eredményeként energia-hatékonyan működtethető, modern színházépület jön létre, mely a mai kornak megfelelő színvonalon tudja kiszolgálni az épületbe látogató kultúrát, közösségi életet kedvelő lakosságot. Ennek fontos eleme az új információs pult kialakítása, a földszinti aula átalakítása, az akadálymentes rámpa és a külső terasz újjáépítése.