Jelenlegi hely

Gyermekfoglalkozások hétről-hétre a könyvtárban

Régi hagyományt élesztett újjá a Jókai Mór Városi Könyvtár, amelynek keretében szombatról szombatra különféle foglalkozásokra várják a családokat, gyermekeket. A hétvégi programokat már a könyvtár korábbi otthonában, a kastélyban is megtartották, néhány éve azonban szüneteltették a foglalkozásokat.

A Balla Róbert téri épületben most újra adott a lehetőség, hogy különféle játékos foglalkozásokkal vonzzák be a gyerekeket a könyvtárba. Váminé Molnár Emma azt hangsúlyozta, ha a gyermekek minél korábban megismerkednek a könyvtárral és a könyvekkel, akkor nagy eséllyel válik belőlük könyvtárhasználó, olvasó felnőtt. A mai digitalizált világban pedig az sem utolsó szempont, hogy különféle kreatív és irodalmi játékokkal, foglalkozásokkal elszakítsuk őket a számítógépek mellől, és más szabadidős alternatívát mutassunk számukra – tette hozzá a gyermekkönyvtáros. 

A foglalkozássorozat keretében hol kézműves játszóházzal, hol közösségfejlesztő játékokkal, hol pedig irodalmi foglalkozásokkal várják a kicsiket és persze a nagyobbakat is. A mai alkalom összetett volt a játékkínálat szempontjából, hiszen a foglalkozás rövid közösségépítő játékkal indult, majd előtérbe kerültek a klasszikus mesék, s ezek játékos feldolgozása, végül pedig kreatív játszóházban készíthettek könyvjelzőket a gyerekek. Váminé Molnár Emma elmondta, nagyon hasznosak ezek az alkalmak, hiszen elfelejtettük a közös játékot, elfelejtünk játszani, beszélgetni és olvasni. Ezek a foglalkozások rávezetik a gyerekeket minderre. És úgy tűnik sikerrel, hiszen mind a kicsik, mind a fiatalok aktívan részt vettek a programon.