Jelenlegi hely

Finisben a Szigeti veszedelem próbái

28 csoport, több mint 300 diák készül már hónapok óta arra a nagyszabású összművészeti bemutatóra, melyet a jövő csütörtökön, vagyis június 13-án, 21 órától láthat a közönség az Erzsébet ligetben, Szigeti veszedelem címmel.  A hosszas munkafolyamat a végéhez közeleg, jelenleg a résztvevők lázasan próbálnak a JMSZK színháztermében. 
Komáromi Sándor, a darab rendezője elmondta, ma kezdődött a próbahét, melynek során egy hétig reggeltől késő estig gyakorolnak a fellépők.- A próbahetünk első napján minden résztvevő itt van, megtekintjük, hogy ki, mivel is foglalkozott ez elmúlt hónapok során. Ez egyben egy rendelkező próba is, ahol már mindenki tudni fogja a saját feladatát az előadáson belül. Még nagyon sok munka vár ránk az elkövetkező napokban, hiszen át kell vennünk a koreográfiát, össze kell fésülnünk az egyes jeleneteket. 
Szegediné Murai Dóra, a Weöres-iskolában működő modern tánc szakkör vezetője kérdésünkre elmondta, nagy örömmel vesznek részt az összművészeti bemutatón. 
- A darabban mi leszünk az angyalok serege, akik fehér ruhában, lepelben elűzzük a gonoszt. A Weöres-iskola és a Black Bunny Rock and Roll Club táncosaival veszünk részt az előadásban. A gyerekeknek nem volt nehéz betanulni és élvezték is a koreográfiát.
Papp Dorina és Németh Viktória elmondása szerint nagyon jól érezték magukat a próbákon, örülnek, hogy szerepelhetnek ebben a nagyszabású bemutatóban. Már mindketten izgatottan várják a jövő csütörtöki előadást, ám addig még nagyon sokat gyakorolnak. 
- Az Erkel-iskolába jártam a próbákra, rendszeresen. Mi zászlóforgatók leszünk, de dobálni is fogjuk majd a zászlót, ami szerintem nem könnyű feladat, de reméljük, menni fog – mesélte Horváth Mátyás Tamás.
A nyilvános főpróbát június 12-én tartjuk majd, az előadás pedig 13-án lesz, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt. 

forrás: papa-ma.hu