Jelenlegi hely

Évadzáró Magyarország egyetlen ötcsillagos kempingjében

Az idei évben is a pápai Várkert Termál Kempingben rendezte meg hagyományos évadzáró találkozóját a CC Roznov Kemping és Caravan Club. Az október 8. és 11. között zajló programra közel 150, többségében cseh és szlovák család érkezett Pápára.


A pénteki megnyitón elsőként Vasek Hronek, a rozsnyovi klub egyik tagja köszöntötte a megjelenteket, aki köszönetét fejezte ki a pápai kemping vezetőségének a kiváló helyszínért és a színvonalas programokért. Elmondta, Pápára, a kis barokk városba mindig nagyon szívesen jönnek, a csodálatos fürdő és a színvonalas kemping miatt.
Dekovics-Ódor Noémi, a kemping vezetője köszöntőjében elmondta, külön öröm számára, hogy évről évre a visszatérő vendégek mellett új családok is ellátogatnak a pápai kempingbe. Mint mondta, a kempinges évadzárót 2012 óta szervezik Pápán. Akkor 95 egységet laktak be a program idején, idén pedig 150 egységnyi vendég érkezett.
- A pápai kemping immár második alkalommal nyerte el a Best Camp címet, melyet a német ADAC kempinginspekció alapján ítél oda. Sok mindent vizsgálnak (pl. parcellák, vizesblokk, személyzet), de szerencsére mindennek megfeleltünk. Ezzel a díjjal jelenleg a pápai kemping az egyetlen ötcsillagos kemping Magyarországon. A másik besorolás az a legnagyobb német szakfolyóirat, a Caravanning rangsorolása, mely szerint 2015. évben Európa legjobb10 kempingje közé tartozik a pápai és ezen belül pedig az 5. helyen áll a létesítmény. Nem utolsó sorban a camping.info honlap értékelése szerint - ahol kizárólag vendégek megkérdezése alapján rangsorolódnak a kempingek - 2015-ben Európa 100 legjobb kempingje közül a pápai az 58. helyre került. Az, hogy ilyen kimagasló helyen szerepelünk, az a vendégeinknek is köszönhető. Mi pedig azon dolgozunk, hogy ezeket a minősítéseket évről-évre megőrizzük.

A szezonzárón Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte a megjelenteket, jó szórakozást és pihenést kívánt, s elmondta, reméli, jövőre is Pápát választják a találkozó helyszínéül.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár szlovák nyelven üdvözölte a kempingezőket. Mint mondta, nagy öröm számára, hogy ilyen sokan összegyűltek erre a találkozóra, s jól érzik magukat együtt. A pápai kemping a családok kempingje, hiszen sokan jönnek a nagyszülőkkel és házi kedvenceikkel együtt.
A szervezők szórakoztató programról is gondoskodtak a megnyitón. Az est során fellépett Pápa Város Fúvószenekara, s az Abba Show elnevezésű nagysikerű műsorukat láthatták, hallhatták a kempingezők, majd a Rebel-Lion Tánc Sport Egyesület szórakoztatta a vendégeket. A pénteki napot disco zárta, melyen Labuda Tibor zenélt. A vendégek a hétvége hátralévő részében fürdőzhetnek, várost nézhetnek és egy somlói kiránduláson is részt vehetnek.