Jelenlegi hely

Épülnek a faházak a Fő téren - Hétvégén kezdődik a Pápai Advent és Karácsonyi Vásár

A Városgondnokság munkatársai hétfőn kezdték meg az előkészületeket a december 6-án kezdődő adventi vásár megrendezéséhez a Fő téren. Buics Lajos kommunális csoportvezető elmondta, lassan minden feltétel adott lesz a programsorozat lebonyolításához. A város karácsonyfája már a helyén van, a faházak sorra épülnek és a következő napokban is folyamatosan bővül a rendezvényt kiszolgáló infrastruktúra. 

A városban két helyen állítottak fel karácsonyfát. A Szent József Kápolna előtti 7,5 méteres fenyőfát egy Celli úti lakos ajánlotta fel a városnak, míg a Fő téri karácsonyfa korábban a Weöres Sándor Általános Iskola előtt magasodott. Ez utóbbi igencsak túlnőtte magát, elérte az intézmény homlokzatát és nyílászáróit, ezért az iskola kérésére vágták ki a fenyőt. A városi karácsonyfák a napokban meg is kapják a díszkivilágítást. 
Buics Lajos érdeklődésünkre elmondta azt is, a december hatodikán kezdődő rendezvénysorozatra 16 faházat állítanak fel, melyekben helyi kézművesek és termelők termékei vásárolhatók majd meg, emellett lesz forralt bor, sült gesztenye és kürtős kalács is. A Városgondnokság képviselője hozzátette, gondoltak arra is, hogy amennyiben a hétvégén megérkezik a téli hideg, legyen egy kézmelegítő üst is, amelyben hangulatos, lobogó tűz mellett melegedhetnek a didergő járókelők. 
Buics Lajos megjegyezte, a kivitelező segítségével megoldották a világítást is: telepítettek egy ideiglenes mérőszekrényt és elhelyeztek négy darab reflektort a tér megvilágítására. A kommunális csoportvezető hozzáfűzte, a faházakat és a téren megtalálható fákat karácsonyi díszkivilágítással látják el. A hagyományokhoz hűen advent első vasárnapjától a Kossuth utca is hangulatos, karácsonyi fényárban úszik majd. 
A faházak felépítését várhatóan holnap fejezik be, csütörtökön elkészül a betlehem, pénteken megépítik a színpadot, a jövő hét elején pedig fedést is helyeznek rá. A hét végére minden készen áll arra, hogy advent első vasárnapján, este hét órakor dr. Mail József apát-plébános meggyújthassa a városi koszorú első gyertyáját.

További folyamatos információk és nyereményjáték a facebookon (kattints az alábbi képre):


(forrás: papa-ma.hu)