Jelenlegi hely

Bővült a közvilágítás Borsosgyőrön

Önkormányzati beruházás keretében bővítették a közvilágítást a közelmúltban Borsosgyőrön. Az év eleji képviselői igényfelmérések során fogalmazta meg lakossági észrevételek alapján a részönkormányzat elnöke, hogy a településrész egyes utcáiban a közvilágítás bővítése elengedhetetlen.

Máté Istvántól megtudtuk, a falu főutcáján rendben van a szolgáltatás, a mellékutcákban azonban nem minden oszlopon van lámpatest, néhány lámpa fényerőssége pedig nem megfelelő. A közelmúltban megvalósított beruházás keretében így kilenc új lámpatestet szereltetett fel az önkormányzat négy utcában.
-A Dákai utca végére tetettünk négy új lámpatestet, az útelágazáshoz pedig ipszilon lámpát, megvilágíttattuk a sportpálya felújított öltözője előtti területet, ezen kívül a Séd utcában szereltettünk fel egy lámpatestet és a kerékpárút-Séd utca találkozásához kértünk közvilágítást.   
Ez utóbbi helyszínen még nem készült el a fejlesztés, hiszen a kerékpárút végének megvilágításához lámpaoszlopot is kell állítani, ennek jelenleg az engedélyeztetése folyik, de a közeljövőben ez is elkészül. Máté István megemlítette, a falu más utcáira is ráférne a bővítés, de a lakosság a most megvalósult fejlesztésnek is örül.
A beruházás összköltsége másfél millió forint, mondta el érdeklődésünkre Molnár István városfejlesztési osztályvezető, aki arról is tájékoztatott, közvilágítás fejlesztés más városrészen is szerepel az önkormányzati forrású projektek között, így például Kéttornyúlakon.