Jelenlegi hely

Borvasárnap: remek hangulat a Pápai Cicege- és Bornapok zárónapján

Mire leszállt az est ismét megtelt a Fő tér borozgató vendégekkel, nézelődő látogatókkal, kikapcsolódni vágyó érdeklődőkkel. Az asztalok megteltek, jól fogyott a cicege és mellé csúszott a jó bor is. A délutáni órákban ismét megkezdődtek a gyermekfoglalkozások és a kézműves kirakodóvásár is újra várta a Pápai Cicege- és Bornapok közönségét. A színpadi produkciók sorát a Pápai Musical Stúdió művészei nyitották. A csapat jól átmozgatta a kezeket és a lábakat, s a jól ismert slágereket vidáman énekelték az érdeklődők együtt a fellépőkkel. M. Varga Veronika elmondta, nemrég nyílt alkalmuk arra, hogy fellépjenek a megújuló Fő téren, akkor Neoton- és Abba-slágerekkel készültek közönségüknek. Most táncdalokat hoztak a bornapok látogatóinak, elhangzottak dalok Zalatnay Saroltától, Szűcs Judittól, Máté Pétertől, de szóltak Apostol- és Omega-slágerek is. A Pápai Musical Stúdió vezetője hozzátette, a lényeg az volt, hogy a magyar borok mellé magyar dalokkal biztosítsák a jó hangulatot. A vezetőtől megtudtuk azt is, a művészeti csoport nemrég Kovásznán lépett fel, s most pedig gőzerővel készülnek schwetzingeni koncertjükre, amelynek a nagyszabású karácsonyi vásár ad majd otthont.

Ugyancsak nagy sikert aratott a Les Taylor and The Swing Sisters elnevezésű formáció, amely kevesebb mint egy éve alakult, de már most számos sikeres fellépést tudhat maga mögött. Az élőzenét sem mellőző együttes a 40-es, 50-es, 60-as évek hangzás- és látványvilágát varázsolja a színpadra, s az ismert slágerek, filmzenék szinte akaratlanul is belemásznak a közönség fülébe..a ritmus pedig a lábakba.

Az est folytatásában a ma már határainkon túl is ismert, különleges hangú pápai énekesnő, Zséda lépett színpadra. Az est sztárja több mint 10 éves szólókarrierjének dalaiból csemegézett. Elmondta, mindig öröm számára, ha szülővárosában, Pápán léphet fel. Ilyenkor nemcsak mint énekesnő érkezik a városba, hanem mint „Adrika”, a család lánygyermeke – fogalmazott, majd hozzátette, találkozott a családdal, meglátogatta a nagymamát és evett egy jót édesanyja főztjéből. Zséda elárulta azt is, a cicegét különösen imádja és a jó borokat is szereti, de nincs igazán kedvenc fajtája.

A Pápai Cicege-és Bornapok zárónapján még jó alkalom nyílt arra, hogy a számtalan borház által kínált édes vagy éppen száraz nedűket végigkóstolják a látogatók. Sokan tettek így borvasárnap, Hodászi Áron és Réka sokféle bort megkóstolt a napokban. A pápai fiatalok pénteken és szombaton is kilátogattak a Fő térre. Rékának az irsai olivér ízlett legjobban az illata és fanyar íze miatt – árulta el a fiatal vendég. 

Egy idős házaspár szintén elégedetten borozgatott a téren a kora esti órákban. A külföldi turisták Baden-Württembergből érkeztek, Németországból. Elmondták, nagyon hangulatos a borfesztivál és igazán ízletesek a magyar borok. Remekül érezték magukat a bornapokon.