Jelenlegi hely

Az ezredik belépő: Benedek Elek dédunokája

Az ezredik belépőt váltó vendéget köszöntötték az Esterházy-kastély munkatársai ma délelőtt. Mint minden mesebeli számhoz, ehhez is mesebeli történet szövődött: a sors úgy adta, hogy az ezredik belépőt Benedek Elek meseíró dédunokája, Benedek István vásárolta meg. 

Benedek István nejével, Baczoni Judittal látogatott Pápára, Budapesten élnek, szenvedélyük az országjárás. 
A szerencsés látogató ingyenesen járhatta be az Esterházy-kastély termeit, megcsodálhatta a Herendi kiállítást és a földszinten berendezett állandó tárlatokat, ajándékba pedig magával vihetett egy palack Kastély borát, amelyet Horváth Dorina tárlatvezető nyújtott át.
- Lelkes hívei vagyunk az országjárásnak, részt veszünk az úgynevezett Geocaching játékban. A Várkertben és a Kékfestő múzeumban kerestünk meg két ládát, a szemerkélő eső pedig megnézette velünk a kastélyt – tudhattuk meg Benedek Elek dédunokájától, hogy mi indította városunk felkeresésére. Azt is elárulta, hogy nem véletlenszerű a kastélylátogatás, volt előzménye. Évekkel ezelőtt már jártak Pápán a nejével, akkor a felújítási munkálatok miatt zárva volt a kastély, és megfogadták, hogy egy későbbi időpontban mindenképpen visszatérnek. Visszatértek és nyertek.