Jelenlegi hely

Agrárexpo a számok tükrében

Több szempontból is az idei volt a legsikeresebb Pápai Agrárexpo - mondta ma délutáni sajtótájékoztatóján Unger Tamás alpolgármester, aki a hétvégi rendezvényt értékelte. Mint mondta, már a kezdetektől az volt a céljuk, hogy a régió legjelentősebb agrárgazdasági kiállítása legyen, melyen egyaránt megjelenik a szakmai-, kiállítási- és vásári jelleg.

-A XIX. Pápai Agrárexpo a leg-ek expója lett – emelte ki az alpolgármester. A háromnapos rendezvény szervezését három szervezet  vállalta fel, Pápa Város Önkormányzata, a Pápai Platán Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös munkájaként jött létre idén is a regionális mezőgazdasági szakkiállítás és vásár, és minden eddiginél több támogatás állt rendelkezésre a program lebonyolításához, hiszen a NAK ötmillió forinttal támogatta az expót, a Miniszterelnökség pedig tízmillióval járult hozzá a rendezvényhez.
-A kiállítás területének nagysága is leg-nek számít, hiszen a Városi Sportcsarnokban minden helyet értékesíteni tudtunk, a kültéri kiállítói terület pedig hatszáz négyzetméterrel nagyobb volt, mint a tavalyi esztendőben. A kiállítók száma is minden eddiginél nagyobb volt, idén százhúsz kiállító vett részt az expón, vagyis több mint húsz résztvevővel több volt az idei rendezvényen – sorolta az adatokat. Az expo iránti érdeklődés is felülmúlt minden eddigit, hiszen mintegy tizenháromezer látogatója volt a kiállításnak a három nap alatt, ami kétezerrel több, mint a múlt esztendőben és még ennél is több az azt megelőző évekénél.
Az alpolgármester kiemelte, a kiállítók visszajelzései is pozitívak voltak, örömmel fogadták, hogy erősödött az expo szakmai jellege. Nemcsak az agráriumhoz kapcsolódó kiállítók száma nőtt, de több volt a szakmai programelem is.
-Pozitív visszajelzést kaptunk arról is, hogy a szakmai és látványelemek szerencsésen ötvöződtek, a bemutatók megtekintésére pedig idén először felállítottuk a mobil lelátót, ahonnan kulturált körülmények között, kényelmesen tekinthették meg az érdeklődők a programokat.
A különböző bemutatóknak köszönhetően egy agrárszakmai show bontakozott ki a közönség előtt és ezt a vonalat tervezik erősíteni a következő években is.
Az alpolgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a háromnapos rendezvény szervezésében és lebonyolításában részt vettek.