Jelenlegi hely

Advent az önkéntesség jegyében: Diafilmet vetített a polgármester

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete 2012. februárjában pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén című kiírására. A projekt célja, hogy népszerűsítse az önkéntességet, emelje általános társadalmi megbecsültségét, és az önkéntes akciókon keresztül a pápai kistérségben növekedjen a felnőtt lakosság önkéntességre való hajlandósága. 

A Civilszerviz első akciójaként kitelepült az adventi vásárba, ezenkívül a szombati kézműves foglalkozás már lelkes önkéntesek közreműködésével zajlott a volt pártházban. A játszóház keretében készültek is a szebbnél szebb ajándékkísérők, mézeskalács emberkék és más karácsonyi ajándékötletek. 

Az önzetlen segítők között ott volt Pápa polgármestere is, aki diafilm-vetítésre invitálta a gyerekeket. Dr. Áldozó Tamás érdeklődésünkre elmondta, az ÖNKÉNTES-PONT-MOST címmel indult projekt rendkívül értékes magatartásmintát közvetít a pápaiaknak, olyat, amivel jó azonosulni. A középiskolai érettségihez is szükséges lesz a közösségi munka, így ez a fajta tevékenység Magyarországon is valóságos életérzéssé alakulhat, ami egyébként külföldön magától értetődő természetességgel jelen van. A polgármester hozzátette, az a jó, ha valaki minél több szervezetben többféle tevékenységet folytat. Áldozó Tamás megjegyezte azt is, sikeres lehet a kezdeményezés, a pápaiak fogékonyak az önkéntességre, hiszen sokan végeznek önzetlen, önkéntes munkát, gondoljunk csak az egyházi közösségekre – osztotta meg gondolatait a polgármester, majd hozzáfűzte, üdvözli és támogatja a Pápára települt Nehéz Légiszállító Ezred parancsnokának kezdeményezését. Keith Boone ezredes felvetette, hogy miután az ezredben szolgáló katonafeleségek folyamatosan segítő tevékenységükkel, önzetlen munkával támogatják a hajléktalanszállót és egyéb szociális intézményeket, így ezt a munkát végezhetnék együtt az angolul tanulni vágyó vagy a nyelvet jól ismerő középiskolás diákokkal is. A polgármester szerint a közös ügynek sok jó következménye lehet. 

A gyerekek összekucorodtak az egyik sarokban és átélhették a régi diavetítők nyújtotta élményt. Tágra nyílt szemmel figyelték a lassan pörgő, sokéves diaképeket, és hallgatták ahogy a polgármester elmeséli a Hókirálynő történetét. 

forrás: papa-ma.hu

Címkék: