Jelenlegi hely

400 fellépő a Munkácsy-iskola 75 éves jubileumi kulturális bemutatóján

Két teltházas előadást szervezett a Munkácsy Mihály Általános Iskola hagyományos színházi bemutatóján, az intézmény 75 éves jubileumi programsorozatának zárásaként. Az est során 26 színesebbnél színesebb előadást láthatott a közönség.  A szép számban megjelenteket Egyházi Viktorné igazgatónő köszöntötte.

- Mozgalmas napokat élünk. Intézményünk 75. születésnapját ünnepeltük a héten. Úgy gondoljuk, hogy a hét programjai, versenyei azok között a napok között maradnak meg tanulóink emlékezetében, amelyekre évek múltán is szívesen gondolnak majd vissza. Az ünnepségsorozat zárása ez a mai nap. A 400 diák nevelőikkel együtt a színfalak mögött izgul, lázban égnek, hiszen nem mindegy, hogy a mai előadás, a zárás hogy is sikerül. Pedig a siker már az övék. Legyőzték félelmüket, a szerepléssel járó izgalmat, hogy bemutassák mire képesek, mennyit fejlődtek az elmúlt évek során. Úgy érzem, hogy ez a mai nap is segíteni fog, hogy tanítványaink megismerjék a kötelességtudatot, hogy a közös műsorszám sikeréért felelősséggel tartoznak. Gyermeknapra készülünk. Figyelmünk, szeretetünk a gyermekekre irányul. De nem csak ezen a napon, hanem egész életünk során védelmezzük őket. Ma legyen a gyermeknapi ajándék a szeretetből jövő taps, aranyozzák be mindannyiunk szívét gyermekeink kis produkciói. 
Dr. Áldozó Tamás polgármester, az intézmény egykori diákja is gratulált a jubiláló iskolának.
Mint mondta, az iskola nemcsak egy épület, hanem a pedagógusi, a szülői és a diák közösség összessége. Ez egy olyan iskola, ahol nagyon jó munka folyik. 
A 75. születésnap alkalmat ad aktuális köszönetek kifejezésre is. A polgármester Egyházi Viktornénak mondott köszönetet kiemelkedő munkájáért, melyért Pro Publico-díjban részesítette az igazgatónőt, aki meghatottan vette át az elismerést.
Az est nyitányaként az iskola énekkara lépett színpadra, akik svéd és angol dalokat adtak elő, majd Kálmán Kitti 5. t és Kőszegi Gréta 8. t osztályos tanulók lendületes hipp-hopp produkcióját láthatták a jelenlevők. A 75 éves jubileumi bemutatón az iskola régi diákjai is közreműködtek. Kossuth Gergő a Hangokba zárva című dalt adta elő, míg Eisenbeck Ágota ének-zene tanár és Vizer Dávid énekeltek, akiket dr. Molnárné Szabó Dóra kísért zongorán. 
Nyilas Édua 8. n osztályos diák, a Bartók Béla Zeneiskola növendéke zenei pályára készül. Több versenyen szerzett arany minősítést. A bemutatón William Popp: Orosz cigánydal című darabját adta elő.
A Munkácsy-iskolában már 8 éve működik fociosztályos képzés. Ez ihlette az 1. a osztály vidám, tipegő-topogó csapat produkcióját. A 3. évfolyamosok vadnyugati hangulatot varázsoltak a színpadra country táncukkal, a 4. t és n. osztály pedig retro táncot adott elő, míg a 2. a osztály a Gergely-járás hagyományát, az 1. n osztályosok pedig a pünkösdölést elevenítették fel. Az iskola tantestületének tagjai nagy örömmel énekelnek és zenélnek együtt. Ez alkalommal a Republic együttes: Ezt a földet választottam című dalát énekelték. Az intézmény 75 éves jubileuma tiszteletére a 2. n osztályosok egy kis ízelítőt adtak a német nemzetiségi oktatásban folyó sokrétű munkából, majd „Modern idők” címmel irodalmi összeállítást hallhattak a 8. n osztály tolmácsolásában. A Csengettyűk szakkör több éve működik már a Munkácsyban, melynek a 4. osztályosok a tagjai. Előadásukban három ismert dallam csendül fel. A 6. n osztály tanulói táncos produkcióval készültek, melyben különféle stílusú táncokat mutattak be. A Király új ruhája című Grimm mesefeldolgozást a 6. t és 7. t tanulói adták elő angol nyelven. A repertoárban szerepeltek még az alsós néptánc szakkörösök somogyi táncai, a 7. t osztály Rómeó és Júlia történetének előadása, melyben Ifjú Martin énekelt szólót. A 2. t osztályosok dobbantós játékukkal kopogtattak, majd a világhírű Macskák című musicalből láthatott a közönség részletet. A kamaszokat a legkülönfélébb kérdések foglalkoztatják. A 8. a ezekre a kérdésekre kereste a választ Piller Károly segítségével egy közismert musical betétdalával. A 8. t-sek méhészeknek álcázták magukat, s így lógtak a suliból, de közben találkoztak osztályfőnökükkel… Tibold Eszter és Tibold Márton testvérpáros fergeteges akrobatikus rocky bemutatójával kápráztatta el a megjelenteket. 
A műsor végéhez közeledve a nosztalgia jegyében álltak össze az iskola volt diákjai, akik egyben szülők és kollégák is, és egy zeneszámmal örvendeztették meg a közönséget. 
Német nemzetiségi hagyományt elevenített fel a 8. n, majd a 3. n osztályosok furulyáztak.
A több mint 2 órás bemutató a 400 diák és tanáraik közös éneklésével zárult. 

forrás: papa-ma.hu