Jelenlegi hely

10 éves a Várkert Termál Kemping

10 évvel ezelőtt, pontosan 2004. július 16-án nyitotta meg kapuit Magyarország egyik legmodernebb kempingje, a Várkert Termál Kemping. Magyarország első és egyetlen ötcsillagos követelményeket kielégítő kempingje, amely több nemzetközi kempingszervezettől kiváló minősítést kapott. Tervezése és építése során a kornak megfelelő kritériumokat vették figyelembe.

A 204, egyenként 100 négyzetméter nagyságú, egymástól sövénnyel elválasztott számozott parcellán lehet táborozni. A vendégek rendelkezésére áll 28 WC, 9 piszoár, 24 zuhany, 18 mosdókagyló, 14 mosdófülke, 1 babafürdető, pelenkázó, továbbá még 2 WC és zuhanyzó. Ezen kívül 2 kémiai WC, 14 edénymosogató, 4 textil mosására alkalmas medence, mosógépek, szárítógépek, vasalók szolgálják a vendégek kényelmét. 
A kemping ezen a hétvégén ünnepli 10 éves jubileumát, melyre 154 lakókocsis család érkezett, főleg Németországból, Ausztriából, Csehországból, Hollandiából és Szlovákiából. A program már csütörtökön kezdődött városnéző sétával, melynek során Pápa nevezetes épületeivel ismerkedhettek a turisták. Délután egy jó hangulatú gulyás-party várta a kempingezőket, majd a magyar est keretein belül a Vadvirág Néptáncegyüttes és a Pántlika Zenekar szórakoztatta a vendégeket. 

Pénteken az ünnepélyes megnyitón Gerhard Hofmann tulajdonos szólt elsőként a szép számban megjelent kempingezőkhöz, aki örömét fejezte ki, hogy az ország egyik legjobb kempingjének 10. születésnapján ilyen sokan összegyűltek Európa különböző országaiból. Mint mondta, 35 évvel ezelőtt, amikor Magyarországon járt, a Balaton Touristnál dolgozó Kovács Antallal jól kapcsolatot alakított ki. Ahogy teltek az évek, azon töprengtek, hogy mi lenne, ha Pápán is lenne kemping. Végül megvalósult az elképzelésük, felépült a kemping, amire az elmúlt tíz év során 1,7 millió eurót költöttek. Azóta minden évben egyre több kempingező érkezik Pápára, s reméli, ez a szám emelkedni fog a jövőben. A tulajdonos hírportálunk kérdésére elárulta, fiatal kora óta rendszeresen kempingezik, kedvenc országai közé tartozik Olaszország és Ausztria, de gyakran jár Magyarországra, Pápára évente nyolcszor látogat egy pár hétre. Végül köszönetét fejezte ki Kovács Antalnak és Dekovics-Ódor Noéminak, akik a pápai kempinget magas színvonalon vezetik. 

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár németül köszöntötte a kempingezőket, majd néhány mondatban elmondta, nagyon örül, hogy Pápán egy ilyen jó színvonalú kemping működik, ahová rendszeresen visszatérnek a vendégek. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte a megjelenteket, ő a következő 10 évről beszélt, vagyis azt kívánta a kempingnek, hogy a vendégek száma duplázódjon meg.   
A születésnapi rendezvényről a hatalmas csoki torta sem hiányozhatott, amit együtt fogyasztottak el a jelenlevők. Az est Pápa Város Fúvószenekarának nagy sikerű Blues Brothers Show-jával, majd bulival zárult. A jubileumi program ma animációs foglalkozással folytatódik, este pedig a Les Taylor and The Swing Sisters formáció műsorával zárul.