Jelenlegi hely

Zsegraics Gyula

Változatos programok és remek hangulat - jól sikerült az Igal második városrészi napja

Tavaly szervezték meg először az Igalon a városrészi napot, az ott élők igénye volt ez, szerettek volna egy nagy közösségi programot. A rendezvény jól sikerült, így idén is bulizott az Igal, ma az ő kikapcsolódásuk volt a legfontosabb a szervezők számára. Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak a játszótér melletti füves területen.

Elfogadásra javasolják a rendelet-tervezeteket a részönkormányzatok

Ülésezett a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői városrészi önkormányzat ma délután. Mindhárom testület egyhangúlag elfogadásra javasolta a pénteki városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelettervezetet a város 2015. évi költségvetéséről, valamint a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítását.

Lakossági konzultációsorozat kezdődött – az elsőt az Igalon tartották

Míg Tapolcafőn a következő évi feladatok felmérését tartották a napokban, addig az Igalon már az első lakossági konzultációra várták a lakótelepieket pénteken este.
A kezdeményezés célja, hogy a város lakóival együtt alkossák meg a következő esztendők fejlesztési feladatait az egyes városrészeken – tudtuk meg a polgármestertől.

Újabb járdaszakaszok újulnak meg Tapolcafőn

Az év elején az önkormányzati képviselők által összegyűjtött lakossági igények alapján került be a város költségvetésébe egy tapolcafői járdaszakasz újjáépítése. A gyalogosfelület építése a nyár végén kezdődött meg, az új, térkő burkolatú szakasz több mint ötszáz méter hosszan nyúlik be a településközpontba Veszprém irányából.

Jó hangulat a Forrás Napján

2013. szeptember 7-én avatták fel a Tapolcafői Forrás Tanösvényen a malomkereket. Azóta ez a nap a Forrás Napja lett, s hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a Forrás-fesztivált is. 

Focitorna, közös főzés, éjszakába nyúló mulatság – falunapot tartottak Tapolcafőn

A közös játék és szórakozás jegyében telt tegnapi nap Tapolcafőn. A hagyományos falunapi vigadalmat ezúttal is a sportpályán tartották, a rendezvényre összegyűlt a településrész apraja-nagyja és mindenki találhatott kedvére való elfoglaltságot.

A falunap finanszírozásáról határoztak Tapolcafőn

A költségvetési előirányzat felhasználásáról döntöttek a képviselők Tapolcafőn. Az elnök, Zsegraics Gyula és a képviselők – Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Somogyi Zoltán – határoztak arról, hogy 750 ezer forintot különítenek el a tapolcafői falunap és egyéb településrészi rendezvények lebonyolítására.

Tapolcafőn is lezajlott a testületi ülés

Megtartotta soron következő ülését a tapolcafői városrészi önkormányzat ma délután. Az elnök, Zsegraics Gyula és a képviselők – Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Villmanné Ikervári Lilla – egyhangúlag elfogadásra javasolták a pénteki városi képviselő-testületi ülésen tárgyalandó rendelettervezetet Pápa Város Önkormányzata 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról.

Ütemterv szerint halad az építkezés az Arany János utcai hajléktalanszállón

286 négyzetméter hasznos alapterületűvé bővítették az Arany János utcai hajléktalanszállót, mely így huszonnyolc fő befogadására lesz alkalmas, ezáltal pedig minden ellátott egy épületben kaphat helyet. Az épület bővítésére és korszerűsítésére 90 millió forint áll rendelkezésre egy 100 százalék támogatási intenzitású európai uniós projekt keretében, melyet a Hajléktalanszálló korszerűsítése és bővítése, Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményénél című sikeres pályázaton nyert el a város. Az építési munkálatok múlt év őszén kezdődtek el és az ütemterv szerint haladnak, ezt mutatták meg ma a sajtó képviselőinek.

 

Tapolcafői ásványvíz palackban

Ásványvíz palackozó üzemet épített európai uniós és hazai támogatással Bótakő Kft. Tapolcafőn. A helyi vállalkozás évekkel ezelőtt létesített fúrt kutat öntözési célokra, a vízvizsgálatok azonban azt mutatták ki, hogy kiváló minőségű, nátriumszegény diétára alkalmas vizet nyernek ki a kútból.

 

Oldalak

Feliratkozás Zsegraics Gyula csatornájára