Jelenlegi hely

Zsegraics Gyula

Falunap Tapolcafőn

Változatos programokkal, kicsiknek és nagyok szóló szórakozási lehetőségekkel várták a tapolcafőieket az idei falunapon, múlt szombaton. A rendezvénynek ezúttal két helyszínt választottak, a délelőtti sportos és játékos programok a sportpályán zajlottak, a közös ebéd és a délutáni színpadi produkciók pedig a település központjában található játszótéren és környékén várták az érdeklődőket.

Változatos programok és remek hangulat - jól sikerült az Igal második városrészi napja

Tavaly szervezték meg először az Igalon a városrészi napot, az ott élők igénye volt ez, szerettek volna egy nagy közösségi programot. A rendezvény jól sikerült, így idén is bulizott az Igal, ma az ő kikapcsolódásuk volt a legfontosabb a szervezők számára. Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak a játszótér melletti füves területen.

Javítják a murvás, kavicsos utakat

Régóta húzódó probléma az Öreghegy, Kishegy és Törszsökhegy murvás útjainak karbantartása. Bár az önkormányzat minden évben javíttatta őket és több millió forintot költött az állapotuk helyreállítására, a nem szilárdburkolatú utak minősége hagy kívánni valót maga után. A gondot nem csupán a csapadékvíz okozta károk jelentik, hanem az is, hogy ezeket az utakat nem a jelenlegi gépjárműforgalom okozta terhelésre építették.

Falunapi dínomdánom Tapolcafőn

A falu legnagyobb ünnepét ülték tegnap a tapolcafőiek. Az aktív közösségi életéről ismert Pápához csatolt településrész falunapja kicsiket és nagyokat egyaránt a sporttelepre csábított, ahol kiváló időben, remek mulatság várt mindenkire.

Először az Igalon: Városrészi nap

Talán az Igal és környéke volt az egyetlen olyan városrész ahol nem tartottak városrészi napot… eddig, merthogy ma az ő szórakoztatásuk volt a legfontosabb a szervezők számára a Kóter Turistaszálló mögötti füves területen. A városrészen élők szerettek volna egy közösségi napot, így jött létre a kicsiket és nagyokat egyaránt váró egész napos rendezvény.

Üléseztek a részönkormányzatok

A Kéttornyúlaki-, a Borsosgyőri- és a Tapolcafői Városrészi Önkormányzatok ma délután tartották soron következő ülésüket. Mindhárom testület határozatképes volt, a gyűléseket Máté István és Zsegraics Gyula elnökök vezették.

Elfogadásra javasolják a rendelet-tervezeteket a részönkormányzatok

Ülésezett a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői városrészi önkormányzat ma délután. Mindhárom testület egyhangúlag elfogadásra javasolta a pénteki városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelettervezetet a város 2015. évi költségvetéséről, valamint a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítását.

Helyi javaslatok Tapolcafő fejlesztésére

A részönkormányzat szerda esti alakuló ülése után tartották meg Tapolcafőn azt a lakossági konzultációt, melynek javaslatait a város szeretné beilleszteni a településrész fejlesztési részprogramjába. Mint a többi városrészen, itt is a következő esztendők fejlesztéseinek tervezési és végrehajtási mechanizmusáról esett szó először, ezt Áldozó Tamás polgármester ismertette a falubeliekkel, majd a helyiek javaslatait várták a szükséges beruházásokkal kapcsolatban.

Megtartotta alakuló ülését a Tapolcafői Városrész Önkormányzata

Kéttornyúlak és Borsosgyőr után Tapolcafőn is létrejött a részönkormányzat, mely ma este tartotta alakuló ülését a falu kultúrházában. Az öttagú testületet és az ülésen megjelenteket Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, a település gyarapodását szolgáló, jó munkát kívánva a képviselőknek.

Vágják a fákat az Igalon - megkezdődött a lakótelep rendezése

A közelmúltban megkezdődött az Igal lakótelep rendezési tervének megvalósítása. A komplex tervek elkészítésére az idei városi költségvetés biztosított forrást és az első feladatok elvégzése is szerepel a városi büdzsében.

Oldalak

Feliratkozás Zsegraics Gyula csatornájára