Jelenlegi hely

Városgondnokság

Virágos körforgalom készül a Csókán

A tervek szerint jövő tavasszal rendezett növényzet borítja majd a Csóka körforgalmát. Az előkészítő munkálatokat már most megkezdte a Városgondnokság, melynek első lépéseként a 35 méter átmérőjű körforgalom közepén lévő mélyedést töltötték fel földdel.

Új növények a belvárosban

A múlt héten kezdődött meg a Fő téri virágágyások növényeinek cseréje, mostanra már több száz rózsatő díszíti az ágyásokat. A Városgondnokság igazgatója elmondta, a főtéri növénycserét hosszú egyeztetés előzte meg, hiszen a tér tervezőjének hozzájárulása kellett a munkálatok megkezdéséhez. A Városgondnokság tájtervező kertészmérnök szaktanácsadásával készített vázlatot az új növényzetről, melyet a tér tervezőjével egyeztetett és az ő engedélyével kezdődhetett meg a régi növények kiemelése és az újak ültetése. 

Felújították az igali játszóteret

Ma délután fejezte be a Városgondnokság az Igal lakótelepen lévő Katalin játszótér felújítását. A gyermekbirodalom 2004-ben épült, s mostanra erősen leromlott a játékok állapota. A TÜV lehangoló szakvéleményt mondott a létesítmény minőségéről – tudtuk meg Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától, aki éppen ezért döntött úgy, hogy ezt a játszóteret újítják fel először.

Javítják a murvás, kavicsos utakat

Régóta húzódó probléma az Öreghegy, Kishegy és Törszsökhegy murvás útjainak karbantartása. Bár az önkormányzat minden évben javíttatta őket és több millió forintot költött az állapotuk helyreállítására, a nem szilárdburkolatú utak minősége hagy kívánni valót maga után. A gondot nem csupán a csapadékvíz okozta károk jelentik, hanem az is, hogy ezeket az utakat nem a jelenlegi gépjárműforgalom okozta terhelésre építették.

Zajlik a munka a Külső-Várkertben

Februárban kezdődött meg a Külső-Várkert zöldfelületetinek rendezése, azzal a céllal, hogy szabadidő eltöltésre, rekreációs célokra alkalmas parkerdő legyen a Vajda lakótelep szomszédságában. A munkálatok mintegy 10 hektáros területet érintenek, a projekt első ütemében 5 hektárnyi erdőt tesznek rendbe. Ezekben a hetekben – ahogy a vajdaiak mondják – a Kisfenyves és a Fenyves közötti területen, nem messze a Nagyfától zajlik a munka.

Parkerdő lesz a Külső-Várkertben

Megkezdődött a Külső-Várkert zöld felületeinek rendezése, egyelőre a Várkertfürdő mögötti területen irtják a bozótot a Városgondnokság munkatársai, de hamarosan a Vajda Péter lakótelep mögötti területen is megkezdődnek a munkák, melynek eredményeként egy rekreációs célokat szolgáló parkerdő alakul ki néhány éven belül. A projektről - mely az önkormányzat stratégiai elképzelései szerint a Bakonyerdő Zrt. szakmai irányításával és munkájával, a Városgondnokság közreműködésével zajlik – a helyszínen tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Felújítják a műfüves pályákat

Két műfüves sportpályája van a városnak, az egyik a Perutz Stadionhoz tartozik, a másik pedig a Spartacus Sporttelephez. E két pálya felújítása kezdődött meg a mai napon. A munkálatokról Bakó István, a Városgondnokság igazgatója tájékoztatta hírportálunkat. Mint mondta, mindkét pálya rossz állapotban van, a felújítás nagyon rájuk fér.

Szabadkai Verita a JMSZK új igazgatója – üléseztek a városatyák

Több személyi ügyben is döntött a város képviselő-testülete a mai munkaértekezleten, megválasztották a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ illetve a Városgondnokság új igazgatóját.

Ingyenesen hívható zöld szám a Városgondnokságnál

Hétfőtől csütörtökig reggel 7 órától 15 óra 30 percig, pénteken pedig 7 és 13 óra között hívható a Városgondnokság ingyenes zöld száma. A városüzemeltetéssel kapcsolatos bejelentéseket, panaszokat a 06-80-949-015-ös számon várják.

Megkezdődött a faültetés a városban

Tizenöt facsemetét ültettek el ma a Városgondnokság dolgozói a város különböző pontjain és a jövő héten még ennél is többet telepítenek a munkálatok folytatásaként. A városban tavaly év végén kezdődött meg egy nagyobb volumenű facserélési és pótlási program, akkor az Igal lakótelepen lévő házakat veszélyeztető fákat vágták ki és a Gróf út menti túlnőtt fákat távolították el.

Oldalak

Feliratkozás Városgondnokság csatornájára