Jelenlegi hely

Tapolcafői Kertbarát Kör

Falunap Tapolcafőn

Változatos programokkal, kicsiknek és nagyok szóló szórakozási lehetőségekkel várták a tapolcafőieket az idei falunapon, múlt szombaton. A rendezvénynek ezúttal két helyszínt választottak, a délelőtti sportos és játékos programok a sportpályán zajlottak, a közös ebéd és a délutáni színpadi produkciók pedig a település központjában található játszótéren és környékén várták az érdeklődőket.

Újra forog a tapolcafői malomkerék

Tapolcafőiek odaadó munkájának köszönhetően ismét forog a Forrás Tanösvény mellett található malomkerék, melynek nemrég kitört az egyik féltengelye. A problémát időben észlelték a helyiek, majd meg is javították a többmázsás malomkereket.

Falinaptár Tapolcafőről

A Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület még csak 7 éves, de kiadványaik száma jól mutatja aktivitásukat. A településrész lelkes közössége ugyanis képeslapokat, szórólapokat, emlékívet, kalendáriumot és naptárt is megjelentett már, összesen 19 alkalommal. Ezek közül nyolc naptár: fali- és kártyanaptár, valamint kalendárium is őriz tapolcafői képeket, értékeket.

Megtisztították a tapolcafői Örvény-tavat

Széleskörű összefogással és nagy-nagy munkával lelkes helyi önkéntesek egy csoportja megtisztította a tapolcafői Örvény-tavat a mai napon. A Tapolcafői Kertbarát Kör által szervezett természetvédelmi akcióban pápai tűzoltók is segédkeztek, így délutánra visszakapta régi fényét a természeti ritkaságnak számító tó, amely a Tapolca-patak partján, a Tapolca Forrás Tanösvényen található.

A jól végzett munka megünneplése – Évzáró ünnepség a Tapolcafői Kertbarát Körnél

Megtartotta évzáró rendezvényét a Tapolcafői Kertbarát Kör: a vidám hangulatú összejövetelen az elnökség beszámolt az egyesület éves munkájáról, és persze a közös munka megünneplése sem maradt el. A Tapolcafői Művelődési Házban zajló esemény elején Horváth Endre, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnöke mondott köszöntőt, majd Bali Istvánné elnökségi tag ismertette a civil szervezet eseményekben gazdag 2012-es esztendőjét.

Feliratkozás Tapolcafői Kertbarát Kör csatornájára