Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

program

Pápai Református Gyűjtemények

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek részeként működik az egyházművészet emlékeit bemutató múzeum, amely állandó kiállításait tekintve sajátos színt képvisel a magyar muzeológia palettáján...

További információk:

Fesztivál a fesztiválban - Gitárnyűvők az Erzsébet ligetben

Kiváló előhírnöke volt a tegnapi rockfesztivál a ma délelőtt kezdődő Jótékonysági Motoros Napnak. Az Erzsébet liget már tegnap este óta a rockrajongóké. A sörpadok állnak, a Magyar Rocklegendák Vándorkiállítás már látogatható, a színpad készen áll a húrok pengetésére. Ki is használták ezt a helyi és vendégzenekarok.

Udvari játékok vásárlására fordítják a Huszár lakótelepi nap bevételét

Rendkívül nagy sikere volt a tavalyi Huszár lakótelepi városrészi majális főzőversenyének, melynek bevételét a szervezők jótékony célra ajánlották fel. A jó hangulatú versenyen mintegy 230 ezer forint jött össze, melyet a körzet két óvodája használhat fel udvari játékok beszerzésére. A Huszár Lakótelepi Óvoda már döntött is az összeg, azaz a 115 ezer forint sorsáról. A játékokat Bocskay László, a körzet önkormányzati képviselője adta át az intézménynek. 

Színes kavalkád a Civil Majálison

Meghallgatásra találtak a Civil Szerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete munkatársainak és az Önkéntes- Pont-Most! elnevezésű projektjükben tevékenykedők imái, hiszen az időjárás kegyeibe fogadta a ma délutánra szervezett szabadtéri Civil Majálist. 

Díjugrató verseny a Lovasmajálison

A szezon első versenyén C1 (100 centiméter magas, 120 centiméter széles akadályok) és C2 (110 centiméter magas, 130 centiméter széles akadály) típusú versenyszámokat rendeztek az idei Lovasmajális szombati és vasárnapi napján. A megmérettetés népszerű a térség lovasainak körében, akik idén sem maradtak távol, szombaton inkább a show részére helyezték a hangsúlyt a szervezők, így kétfordulós fogathajtó-, gyerek ügyességi- és póni galopp verseny, valamint magasugratás szerepelt a számok között. 

Lovas forgatag, izgalmas versenyszámok, látványos programok – Megkezdődött a Lovasmajális

Bár a hidegfront a jóslatoknak megfelelően megérkezett, az időjárás nem romlott el annyira, hogy elvegye a szervezők és a látogatók kedvét a Lovasmajálistól. Nem is csoda, hiszen a ma kezdődött forgatag megannyi izgalmas programot tartogat az érdeklődőknek. A rendezvényen kicsik és nagyok, szakértők és laikusok egyaránt megtalálják a kedvükre való kikapcsolódási lehetőséget. 

Giró-Szász András: minden témából nagyon felkészültnek kell lennem

Giró-Szász András volt a vendége a Pápai Polgári Kör májusi összejövetelének. A korábban politikai szakértőként dolgozó kormányszóvivő 2011 őszétől tölti be új pozícióját, ma esti pápai előadásán munkájáról, az ország helyzetéről valamint a kormány döntéseiről, célkitűzéseiről beszélt az Ipartestületi Székház nagytermét megtöltő tagság és érdeklődő közönség előtt. 

Ma a vadászok főznek ki valamit – Vadásznap 2013.

Verőfényes napsütésre, kellemes tavaszi reggelre ébredtünk. Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, érdemes hát kihasználni! Azon pedig nem kell sokat gondolkodni, hogy merre induljunk, a Pápai Agrárexpó bőven kínál szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a Sportcsarnokban és környékén. A mai reggel a vadásztársaságok serénykedésével indult a csarnok mögötti füves területen. 

Lovas-show a Pápai Agrárexpón

A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megjelent a Pápai Agrárexpó szórakoztató programjainak sorában a lovasbemutató. A Pápai Lovas Club és a Lovasiskola szervezésében megvalósuló program célja egyrészt természetesen a szórakoztatás volt, hiszen ki ne állna meg egy-egy percre a lovaspálya mellett, amikor a terepen éppen akciós mozgású, csodaszép lovakat láthat. Másrészt nem titkolt célja volt a szervező klubnak, hogy népszerűsítse a lovassportot, és ifjú titánokat, érdeklődőket, állatbarátokat csalogasson köreibe, akikből aztán később akár a jövő sportolója válhat.

Agrárfórum a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében

Agrárfórumot szervezett a Pápai Agrárexpó keretein belül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában péntek délután. A rendezvény Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár prezentációjával kezdődött, amelynek során az előadó aktuális agrárpiaci kérdésekről beszélt a jelenlévőknek. A továbbiakban Horváth István miniszteri biztos a kormány sertésprogramjáról tartott tájékoztatót.

Oldalak

Feliratkozás program csatornájára