Jelenlegi hely

program. programajánló

Vidám nyári slágerek minden korosztálynak

Slágerkavalkáddal készült nyáresti fellépésére a Munkácsy Zenestúdió. A pápaiak már megszokhatták, hogy szombatról szombatra benépesül a Fő tér, hiszen a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja elnevezésű, európai uniós pályázat keretében hétről hétre más-más művészeti csoport, egyesület mutatja be tevékenységét, s szórakoztatja az érdeklődőket. Ezúttal a Munkácsy Zenestúdió ifjú tehetségein volt a sor, a gyerekek olyan dalokat hoztak a pápai közönségnek, melyeket ők maguk választottak ki, s melyek igencsak kedvesek a számukra.

Kikapcsolódás, szórakozás, közösségépítés, jótékonyság a Vajda Lakótelepi Napon

Éppen hogy csak elkészültek az ínycsiklandó ételek, egy óra sem telt el, már ki is ürültek a bográcsok. Ez is azt jelzi, hogy a főzőverseny résztvevői igencsak kitettek magukért, mindenki beleadta szívét, lelkét, hogy minél finomabb pörköltet készítsen a mai napra. A jótékonysági főzőverseny zsűrijének nem volt könnyű dolga. Fábián Istvánné, az óvodai konyha vezetője elmondta, sokan sokfélét készítettek, a helyezettekről természetesen nemcsak a pörköltek ízvilága döntött, hanem az esztétikus tálalás is. A zsűri elnökét Gyenese Gábor, a vajdai óvoda vezető szakácsa segítette az értékelésben. A jótékonysági főzőverseny harmadik helyezettje az Egyesített Szociális Intézmények csapata lett, míg a képzeletbeli dobogó második fokára Polgár Györgyné és csapta állhatott fel. A legfinomabb pörköltet pedig a Fenyveserdő Bölcsőde közössége főzte. A főzőversenyen befolyt összeget ezúttal a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Szövetségének Pápai Kistérségi Csoportja tudhatja magáénak. A 150.305 forint nagy segítséget jelent a látássérülteket tömörítő klub életében.

Megkezdődött a Vajda Lakótelepi Nap

A reggeli eső cseppet sem szegte kedvét a főzőcsapatoknak. A Vajda Lakótelepi Nap keretében délelőtt 18 csapat készítette össze gondosan a hozzávalókat, aprította a húst, a zöldséget, s ki-ki a finomabbnál finomabb adalékokat, amelyekkel még ízletesebbé kívánták varázsolni főztjüket. A Vajda Lakótelepi Napon 18 csapat verseng a legízletesebb bográcsos ételt készítő csapat címéért. Többen hagyományos pörköltet készítenek, mások gombával bolondítják meg főztjüket, míg egyesek a füstös ízben bíznak, amit csülökkel érnek el. A kérdésre – hogy mégis mi kerül a bográcsba? – a legtöbben egyszerűen csak így válaszolnak: kiváló alapanyagok és ami a legfontosabb, a szív és a lélek.

Különleges fények és zenék a Fő téren

Fény-zene szombat címmel szervezett programot szombat este a Fő térre a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt keretében. A langyos nyári estén sokan gyűltek össze a téren, megteltek a kiülő teraszok vendégekkel, mások pedig az egyik teraszból kinevezett színpad köré gyűltek a produkció idejére. Az egyesület két teljesen különböző, bár - mint az előadásból kiderült – remekül összeilleszthető stílust vegyített a sötétesdéskor kezdődő programba, a LesTaylor and the Swing Sisters és a Mátrix Reklám-Média Kft. közreműködésével.

Több mint 300 gyermek vesz részt az ingyenes napközis táborban

Hat általános iskola több mint 300 gyermekének részvételével zajlik két turnusban a városi nyári napközis tábor. Pápa Város Önkormányzata és a városban működő általános iskolák közös nyári tábort szerveztek az iskolák 1-4. évfolyamos korosztálya számára június 17. és június 28. között. A gyerekekre rengeteg színes és változatos program vár az öt nap során.  

Élő, hangszeres zenét a világnak! – Pápán is letette névjegyét az Ocho Macho

Egy kis reggae, egy csipetnyi ska és punk-rock, de legfőképpen az ellenállhatatlan latin, karibi, illetve dél-amerikai hangzásvilág uralja az Ocho Macho zenekar sajátos muzsikáját. A nyolcfős banda a megszokott zeneszerszámok (basszusgitár, dob) mellett trombitával, billentyűs-, valamint ütőhangszerekkel fűszerezi fülbemászó dallamokat felvonultató zenéjét, mely népes rajongótáborral büszkélkedhet itthon és Európa több országában is. Habár a fősodrású médiában keveset hallunk a szombathelyi zenekarról, az Ocho Macho mára Magyarország egyik legmeghatározóbb koncertzenekarává nőtte ki magát.

A gyerekek egyik kedvence: az Alma együttes Pápán

A Játékfesztivál minden évben a szórakozásról és a gyerekekről szól. Idén sem volt ez másképpen. A Várkert kellemes árnyékot adó lombajai alatt játékok, kézműves foglalkozások és koncertek várták kicsiket és nagyokat egyaránt. Tegnap délután a várkerti színpad környékén szinte egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, hiszen annyi kisgyermek és szülő gyűlt össze a jól ismert Alma együttes koncertjére. A gyerekek az egy órás zenei élmény során szinte végig énekelték, tapsolták, táncolták a kedves, fülbemászó dallamokat a zenekarral. 

Fúvószenekarok kényeztették a hallójáratokat

Fúvószenekarok muzsikája töltött be a Fő teret szombat délután a schwetzingeni, az ajkai, a várpalotai, valamint a pápai fúvósok jóvoltából. A zenekarok a délután folyamán először a Várkertben örvendeztették meg színvonalas zenéjükkel a hallgatóságot, majd a Fő térre vonultak. Itt ugyancsak nagy sikert aratott a fellépésük, amelynek során négy dalt közösen adtak elő.

Színes kavalkád a Fő téren

Már a kora délutáni órákban benépesedett a hangulatos barokk Fő tér, nemcsak a városlakókkal, hanem óriásbábosokkal, gólyalábas artistákkal és vásári zenészekkel. A Fő téri forgatag keretein belül a három nap során a vidám játékok mellett a kézművesek kirakodó vására és természetesen az ízek utcája is várja az érdeklődőket.  
A nyári időnek köszönhetően a gyerekek a szökőkutak kellemes vízsugarait élvezték, míg a felnőttek inkább az árnyas napernyők alatt beszélgettek, iszogattak, fagyiztak vagy egyszerűen csak üldögéltek, s élvezték a megújult tér adta tágas pihenőhelyeket.

Játékfesztivál új köntösben - Három nap a játék jegyében

Vidám gyermekzsivaj, önfeledt beszélgetések, mulató fiatalok és zene – így foglalták el a pápaiak a megújuló Fő teret a kora esti órákban. A 23. Játékfesztivál fő helyszínén a látogatók kiültek a napernyők alá, a gyerekek játszottak a szökőkutaknál, a fiatalok a lépcsőkre telepedtek – egyszóval benépesült, újra a miénk lett a Fő tér.

Oldalak

Feliratkozás program. programajánló csatornájára