Jelenlegi hely

pápaiak

Július 15-én nyit a hulladékudvar

Sajtótájékoztatón jelentette be Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezető igazgatója, hogy július 15-én, hétfőn megnyílik a cég Szabó Dezső utcai telephelyén a hulladékudvar. 

Milyen a jó tárlatvezető? – Szakmai előadás az önkéntes múzeumi frontszemélyzet képzés keretein belül

A múzeumi kommunikáció elmélete és gyakorlata címmel tartott előadást dr. Vásárhelyi Tamás múzeumpedagógus ma délután a Kékfestő Múzeumban, ahol a jelenlévők megtudhatták, hogyan kell szakszerűen foglalkozni egy múzeumi kiállítás közönségével. Immár a félidejéhez érkezett a szentendrei Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, valamint a pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum által közösen szervezett önkéntes múzeumi frontszemélyzet képzés – ennek keretein belül zajlott le a mai múzeumi információs nap.

35 éves a Fáy lakótelepi Óvoda

1978-ban adták át a Fáy András lakótelepi Óvodát. A valamikori 12-es óvoda a későbbiekben vette fel a Fáy András lakótelepi Óvoda nevet. Abban az időben négy új óvoda is épült a városban, mivel férőhelyhiány jellemezte Pápát. A Fáy-i volt a harmadik a sorban. 

Az égi lovagok emlékére – Hiánypótló repüléstörténeti kiállítás a bázisrepülőtéren

A múlt érzelmekben gazdag mementói és ritkán látható kordokumentumok alkotják az MH Pápa Bázisrepülőtér hiánypótló repüléstörténeti múzeumát. A csaknem 80 esztendőt átfogó tárlat a reptérhez kötődőkön túl a laikus érdeklődők számára is különleges élményt nyújt. 

Mesekönyvet adtak ki a nemzetiségi csoport óvónői - ülésezett a PNNÖ

A 2011. évi, a nemzetiségek jogairól szóló törvény alapján adott köznevelési intézmény névváltozását illetően a fenntartónak kötelessége kikérni a nemzetiségi önkormányzat véleményét. E jogszabály indokolta a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) mai ülését, melyet Pillerné Fódi Ilona vezetett.

Új ügyvezető a Pápai Hús 1913 Kft. élén

-Pápa Város Képviselő-testülete ma délután rendkívüli ülésen foglalkozott a tulajdonában lévő Pápai Hús 1913 Kft. helyzetével. A testületi ülést követően – az ott hozott határozatokat képviselve - a társaság rendkívüli taggyűlést tartott, melyen személyi kérdésekről döntöttünk. Eszerint Politzer József ügyvezetői megbízását visszavontuk és munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntettük. 

Rajzfilm klasszikusok a Petőfi Moziban

A rajzfilmeké a főszerep a Petőfi Moziban a mai nap folyamán. Az Országos Rajzfilmünnephez csatlakozva két nagy kedvenc is látható a vásznon. A Bogyó és Babóca című klasszikust épp most vetíti a közelmúltban megújult pápai filmszínház, míg a Vukra még bárki odaérhet, hiszen a kis róka kalandjait délután két órától láthatják az érdeklődők.

„Minden iskolavárosnak legfényesebb ünnepe” – Városi ballagás 2013.

A reggeli órákban 719 végzős diák számára szólalt meg a középiskolai évek végét jelző utolsó csengő. Vége a középiskolai, önfeledt diákéveknek, a végzős tanulókat maholnap egy új élet várja. Mindjárt itt az érettségi, sokak számára hamarosan a felvételi vizsgák megmérettetése, majd az élet újabb és újabb megpróbáltatásai. 

Kiss Barnabás az év pápai rendőre, Császár Szabolcs az év pápai tűzoltója

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ma délelőtt tartotta Veszprémben Szent György-napi és Flórián-napi ünnepségét. A ceremónián jelen volt dr. Töreki Sándor Veszprém megyei rendőr-főkapitány, Németh Tamás megyei katasztrófavédelmi igazgató, dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere valamint Veszprém, Sümeg és Balatonfüred polgármestere is. 

Az építők is készülnek a ballagásra

Nemcsak a végzős diákok és családjaik, a Fő tér kivitelezői is készülnek a városi ballagásra. A holnap délelőtti hagyományos, nagyszabású ünnepi esemény útvonala a megújuló Fő téren halad át, ezt a szakaszt rendezték ma a kivitelező cég dolgozói. Mint arról már beszámoltunk az ünneplők a Plébániasoron haladnak majd végig és onnan mennek tovább az Esterházy-kastély mögötti szabadtéri színpadhoz.

Oldalak

Feliratkozás pápaiak csatornájára