Jelenlegi hely

Pápai Advent

Négy gyertya ég az adventi koszorún

Bár havazással indult advent utolsó vasárnapja, sajnos esőre váltott az időjárás, ami nem igazán kedvezett a Gyertyafényes advent programjainak. Ennek ellenére az ünnepi fényárban úszó téren többen összegyűltek estére. Az aranyhétvége több koncertet és ünnepre hangoló programot tartogatott a Fő térre látogatók számára. 

Átadták a karácsonyi rajzpályázat díjait

Négy szervezet: a Boeing, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda, a Nehéz Légiszállító Ezred és a Pápa Bázisrepülőtér közös adománygyűjtő akcióba kezdtett, hogy segítsék a Pápai Mentőszolgálatot. Jótékonysági programjuk keretében december elején kézműves foglalkozáson apró ajándéktárgyakat készítettek a gyerekek, és karácsonyi üdvözlőlap készítési rajzversenyt hirdettek a város iskoláiban.

Jól indult az adventi vásár

Túl vagyunk az első adventi vásár első hétvégéjén. A helyi, egyedi kézműves termékeket kínáló faházak csütörtökön nyitottak. És bár az első hétvégén igencsak zord idő fogadta a Fő térre látogatókat, mégis sokan voltak kíváncsiak a térre és az első pápai adventi vásárra – számolt be az első hétvége tapasztalatairól Boros Katalin, a Polgármesteri Kabinet munkatársa. 

Példátlan összefogás a Bázisreptéren - kitelepülnek az adventi vásárba

Példátlan összefogással készülnek az adventi vásárra a pápai repülőtéren szolgálatot teljesítő katonák és civilek. A Boing, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda, a Nehéz Légiszállító Ezred és Pápa Bázisrepülőtér csapata közösen települnek ki az egyik Fő téri faházba és várnak adományokat a korábban elkészített ajándéktárgyakért, illetve a meghirdetett rajzpályázatra érkezett alkotásokért cserébe. Az Életmentők Karácsonya címmel szervezett akció bevételét a Pápai Mentőszolgálat javára ajánlották fel. 

Add időd 1 százalékát! - Önkénteseket toboroznak az adventi vásárban

Önkéntesek és fogadószervezetek jelentkezését várja a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete az adventi vásárban felállított faházánál. Az egyesület ugyanis 2012. februárjában nyújtott be pályázatot a Társadalmi Megújulás Operatív Program az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén című kiírására. A jól előkészített projektterv közel 20.000.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Szociális Alap és Magyarország társfinanszírozásában – adott tájékoztatást a pályázat sikeréről Veszpréminé Turtsányi Valéria projektmenedzser. 

Gyertyafényes Advent: Két gyertya ég az adventi koszorún

Újabb gyertya ég a város adventi koszorúján. A Gyertyafényes Advent programjai és a pápai adventi vásár csütörtökön indult a Fő téren. Csütörtöktől vasárnapig számos civil szervezet és oktatási intézmény diákjai szórakoztatták műsorral a járókelőket. Advent második hétvégéjén azonban nemcsak helyi művészeti és iskolai csoportok léptek színpadra ünnepre hangoló összeállításaikkal, hanem olyan ismert és népszerű művészek is, mint Szulák Andrea vagy Dervalics Róbert és a balatonfüredi Jazz Quartett. 

Advent az önkéntesség jegyében: Diafilmet vetített a polgármester

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete 2012. februárjában pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén című kiírására. A projekt célja, hogy népszerűsítse az önkéntességet, emelje általános társadalmi megbecsültségét, és az önkéntes akciókon keresztül a pápai kistérségben növekedjen a felnőtt lakosság önkéntességre való hajlandósága. 

Megnyílt az adventi vásár

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola negyedikeseinek Mikulásváró műsorával nyitotta meg kapuit az első pápai adventi vásár és kezdődött meg az adventi programsorozat a Fő téren. Az ünnepi hangulatot árasztó téren sorakoznak a faházak, melyekben ínycsiklandó karácsonyi étel-ital kínálat várja a látogatókat.

Édes advent: csokibemutató a volt Pártházban

Az ínycsiklandó, édes programot a Gyertyafényes Advent keretében szervezte meg Pápa Város Önkormányzata. A fiatal házaspár több mint 5 kg csokoládéból készített bonbonokat és különféle apró falatokat a bemutatón megjelentek bevonásával.

Gyertyafényes Advent: Meggyújtották az első gyertyát

A katolikus egyházközösség közreműködésével indult a Gyertyafényes Advent rendezvénysorozata. Az ünnepre hangolódás jegyében a Szent István vértanúról elnevezett kórus hangversenye várta adventi készületre az érdeklődőket. A Nagytemplomban tartott programon dr. Mail József apát-plébános köszöntötte a híveket, majd változatos, adventre hangoló kórusmuzsika töltötte be a templom meghitt csendjét.

Oldalak

Feliratkozás Pápai Advent csatornájára