Jelenlegi hely

Pápa-Tapolcafő

Falunap Tapolcafőn

Változatos programokkal, kicsiknek és nagyok szóló szórakozási lehetőségekkel várták a tapolcafőieket az idei falunapon, múlt szombaton. A rendezvénynek ezúttal két helyszínt választottak, a délelőtti sportos és játékos programok a sportpályán zajlottak, a közös ebéd és a délutáni színpadi produkciók pedig a település központjában található játszótéren és környékén várták az érdeklődőket.

Újra forog a tapolcafői malomkerék

Tapolcafőiek odaadó munkájának köszönhetően ismét forog a Forrás Tanösvény mellett található malomkerék, melynek nemrég kitört az egyik féltengelye. A problémát időben észlelték a helyiek, majd meg is javították a többmázsás malomkereket.

Falinaptár Tapolcafőről

A Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület még csak 7 éves, de kiadványaik száma jól mutatja aktivitásukat. A településrész lelkes közössége ugyanis képeslapokat, szórólapokat, emlékívet, kalendáriumot és naptárt is megjelentett már, összesen 19 alkalommal. Ezek közül nyolc naptár: fali- és kártyanaptár, valamint kalendárium is őriz tapolcafői képeket, értékeket.

Járdafelújítás Tapolcafőn

A múlt évi járdaépítések után most egy közel száz méteres járdaszakaszt újítanak fel a Tapolcafő Pápa felőli végén. A munkálatok szükségességét már városrészi fejlesztési részprogramok előkészítése során, a múlt évi bejáráson megállapították a szakemberek, de az igényt az év eleji lakossági konzultáció is megerősítette. 

Helyi javaslatok Tapolcafő fejlesztésére

A részönkormányzat szerda esti alakuló ülése után tartották meg Tapolcafőn azt a lakossági konzultációt, melynek javaslatait a város szeretné beilleszteni a településrész fejlesztési részprogramjába. Mint a többi városrészen, itt is a következő esztendők fejlesztéseinek tervezési és végrehajtási mechanizmusáról esett szó először, ezt Áldozó Tamás polgármester ismertette a falubeliekkel, majd a helyiek javaslatait várták a szükséges beruházásokkal kapcsolatban.

Kopjafa-avatás és kiállításmegnyitó Tapolcafőn

12 évvel ezelőtt nyílt meg az első képzőművészeti kiállítás a tapolcafői református templomban. Azóta számos tárlatnak és hangversenynek adott otthont a templom. Tegnap délután nyitották meg az 55. kiállítást, melyen Katona György mutatkozhatott be, aki 12 évvel ezelőtt az első kiállító volt. 

A szőlő és bor ünnepe Pápa-Tapolcafőn

A szüret nemcsak komoly munka, hanem régi népszokásunk és ünnepünk is. Az édes szőlő és az abból készülő isteni nedű, a bor ünnepe. A szőlőföld tulajdonosa ekkor az egész éves munka gyümölcsét aratja le. A szüret mindig is fontos ünnep volt a magyar ember számára, és szerencsére mindmáig megőrizte ezt az örömteli jellegét szerte az országban, s immáron már Tapolcafőn is - e gondolatokkal köszöntötték tegnap délután Tapolcafőn a játszótéren a falu apraját-nagyját a hagyományos szüreti felvonulás alkalmából.

Feliratkozás Pápa-Tapolcafő csatornájára