Jelenlegi hely

MH Pápa Bázisrepülőtér

Színessé varázsolták a repülőtér betonját

A pápai katonák és családjaik együtt ünnepelték az alakulat fennállásának tizenötödik évfordulóját július 9-én, szombaton. A jó hangulatú rendezvényen az MH Pápa Bázisrepülőtéren dolgozók közvetlen hozzátartozói vehettek részt, így több százan tölthettek együtt egy kellemes napot a repülőtéren. A gondos szervezők a születésnap megünnepléséhez méltó és a családoknak kellemes kikapcsolódást nyújtó programokkal örvendeztették meg a látogatókat.

A sérült gyermekekért futottak

„Fuss ha jólesik” – tartja a mondás. Vagy jól esik? Hiszen esőből bizony igencsak kijutott a már ötödik alkalommal megrendezett tavaszi örömfutás résztvevőinek, szerencsére az égi áldás „csak” a bemelegítésnél tréfálta meg a résztvevőket, az öt kilométeres táv kezdetére ismét ragyogó napsütés köszöntött be, így minden adott volt ahhoz, hogy a Jason McIlvaine nevét viselő megmérettetés a korábbi alkalmakhoz hasonlóan idén is sikeres legyen.

Városi megemlékezés a doni áttörés 73. évfordulója alkalmából

Katonáink elismerése méltó bátorsággal harcoltak a siker legkisebb reménye nélkül. Megkísérelték a lehetetlent, feltartóztatni a szovjet gőzhengert – fogalmazott a doni áttörés 73. évfordulója alkalmából tartott városi megemlékezésen Negyedi János, az MH Pápa Bázisrepülőtér alezredese.

Nemzetközi hadgyakorlat a bázisrepülőtéren

Összhaderőnemi személyi mentésre felkészítő képzést tartanak az MH Pápa Bázisrepülőtéren szeptember 7. és 24. között, melynek lényege, hogy nemzetközi környezetben, terepen, valós repüléssel egybekötött harcászati szintű személyi mentést gyakoroljanak a katonák.

33 méter magas lesz és körpanorámás rálátást biztosít majd a reptér új irányítótornya

Bepillantást engedett a Magyar Honvédség az MH Pápa Bázisrepülőtér új repülésirányító tornyát érintő építési munkálatok készültségébe, a beruházás jelentőségébe. Mint azt Gangler László ezredes, a katonai támaszpont parancsnoka elmondta, a reptér egy hosszú távú, 2022-ig tartó fejlesztési tervnek, koncepciónak a helyszíne.

Amerikai parancsnok követi a hollandot a Nehéz Légiszállító Ezred élén

Trevor Nitz, az Amerikai Egyesült Államok Légierejének ezredese ünnepélyes katonai ceremónia keretein belül átvette a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) parancsnoki tisztségét Frank Romboutstól, a Holland Királyi Légierő ezredesétől.

1848 üzenete: Börtönnek, bilincsnek lerázom a gondját...

Pápa Város Fúvószenekarának toborzó zenéje fogadta az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója tiszteletére rendezett városi megemlékezésre érkezőket a hűvös kora délután.

Az amerikai nagykövet látogatása

A február végi NATO-hadgyakorlat után ismét magas rangú vendégei voltak az MH Pápa Bázisrepülőtérnek: Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete és Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken újra látogatást tett a katonai támaszponton.

A Bázisrepülőtér győzelmével zárult a jubileumi Télutó Kupa

Kerek évfordulóhoz érkezett az immár hagyományosnak mondható Télutó Kupa teremlabdarúgó torna, hiszen 20. alkalommal rendezték meg a közszolgálati szférában dolgozók számára a bajnokságot. Sajnos a nevezők száma kissé beárnyékolta ezt a jubileumi rendezvényt, hiszen a tavalyi jelentkezés tovább csökkent, idén mindössze öt csapat adta le nevezését.

Folytatódik a párbeszéd a gazdaság élénkítése érdekében

Folytatódik a párbeszéd a helyi gazdasági szereplők, az önkormányzat és a Pápán települt katonai szervezetek között. Júniusban a MH Pápa Bázisrepülőtér adott otthont annak a tanácskozásnak, melynek célja a résztvevők közötti gazdasági együttműködés lehetőségeinek megvitatása volt.

Oldalak

Feliratkozás MH Pápa Bázisrepülőtér csatornájára